Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει επίσημα τον Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας




Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι στηρίζει επίσημα την υποψηφιότητα του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας σε ένα βίντεο όπου εξήρε τον 39χρονο πρώην τραπεζίτη, καθώς επικαλείται «τις ελπίδες των πολιτών και όχι τους φόβους τους».

«Οι εκλογές στη Γαλλία είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον της χώρας και τις αξίες για τις οποίες νοιαζόμαστε τόσο πολύ» είπε ο Ομπάμα στο μήνυμα, το οποίο διανεμήθηκε στο στρατόπεδο του Μακρόν και κυκλοφόρησε ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από τους συνεργάτες του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «στηρίζει τις φιλελεύθερες αξίες… Δεσμεύεται (στο να προσφέρει) ένα καλύτερο μέλλον για τους Γάλλους πολίτες. Απευθύνεται στις ελπίδες των πολιτών και όχι στους φόβους τους» επισήμανε ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι υποστηρίζω τον Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να σας οδηγήσει μπροστά» τόνισε ο Ομπάμα, ο οποίος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του επαναλαμβάνοντας το όνομα του κόμματος του κεντρώου υποψηφίου «En Marche!» και λέγοντας «Vive la France!».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον 39χρονο υποψήφιο τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, χωρίς ωστόσο να δηλώσει ότι τον υποστηρίζει επίσημα, εξηγεί στο βίντεο ότι είναι «πάντα ευγνώμων για τη φιλία του λαού της Γαλλίας και το έργο που επιτεύχθηκε από κοινού» όταν εκείνος ήταν επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Δεν έχω πρόθεση να εμπλακώ σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις τώρα που δεν είμαι πλέον πρόεδρος» σημείωσε, όμως, «η επιτυχία της Γαλλίας είναι σημαντική για ολόκληρο τον κόσμο».

«Θαυμάζω την εκστρατεία που ο Εμανουέλ Μακρόν διεξήγαγε. Υπερασπίστηκε τις προοδευτικές αξίες, προέταξε τον σημαντικό ρόλο που η Γαλλία διαδραματίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο, δεσμεύτηκε για ένα καλύτερο μέλλον για τους Γάλλους» συνέχισε ο Ομπάμα.

«Η ελπίδα βρίσκεται μπροστά μας! Ευχαριστώ@BarackObama», σχολίασε ο Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

04/05/2017 17:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: