Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. ΚΥΠΕ.

O Αναστασιάδης να καταθέσει αίτημα για διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό, ζητά ο Σιζόπουλος

“Ο ΠτΔ να καταθέσει αίτημα για Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό. Το δεύτερο λάθος πιθανό να αποδειχθεί μεγαλύτερο από το πρώτο. Η επανάληψη της Διάσκεψης της Γενεύης όπως τον περασμένο Ιανουάριο θα είναι ενέργεια προς λανθασμένη κατεύθυνση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη φάση αδιέξοδου που βρίσκονται σήμερα οι συνομιλίες οφείλει να ακολουθήσει μια πιο διεκδικητική τακτική και θα πρέπει το συντομότερο, αξιοποιώντας και τη θέση της Ρωσίας όπως αυτή επαναβεβαιώθηκε με τη δήλωση της εκπρόσωπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, να καταθέσει αίτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να ζητήσει τη σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό”, προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

“Στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό θα πρέπει να συμμετέχουν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να συζητηθεί, επιτέλους, η διεθνής πτυχή του Κυπριακού

Συγκεκριμένα:

Πλήρης αποχώρηση Τουρκικών Στρατευμάτων πριν από την εφαρμογή της όποιας λύσης συμφωνηθεί.

Η κατάργηση της Συνθήκης Εγγύησης.

Ο καθορισμός του Συστήματος Ασφάλειας για την εφαρμογή τη λύσης.

Απομάκρυνση εποίκων.

Άμεση απόδοση της πόλης της Αμμοχώστου στους κατοίκους της, όπως προνοούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ”, συμπληρώνει ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

“Η κίνηση αυτή θα επιβεβαιώσει εάν οι προθέσεις τόσο της Τουρκίας όσο και άλλων που εμπλέκονται στο Κυπριακό είναι θετικές ή αρνητικές για τη συντομότερη δυνατή λύση του Κυπριακού”, προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

18/05/2017 11:18 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Be the first to comment on "O Αναστασιάδης να καταθέσει αίτημα για διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό, ζητά ο Σιζόπουλος"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*