Ο Άιντα στη Νέα Υόρκη για διαβουλεύσεις με το ΓΓ του ΟΗΕ: Παραμένουν οι διαφορές…




Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται προς τα τέλη της εβδομάδας ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για την Κύπρο, Εσπεν Μπαρθ Έιντε, για να ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τις τελευταίες εξελίξεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες και την πορεία απ`  εδώ κι εμπρός, όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των ανταποκριτών.

Ο εκπρόσωπος είπε πως οι ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων συναντήθηκαν υπό την αιγίδα του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού-Γραμματέα, Έσπεν Μπαρθ Έιντε στο πλαίσια της αποστολής των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, για να συνεχίσουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

“Έγινε μια καλή συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών σε διάφορα σημαντικά ζητήματα, ακόμη και αν εξακολουθούν να παραμένουν αρκετές διαφορές” ειπε.

Οι δύο ηγέτες έχουν προγραμματίσει δύο ακόμη συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 11 και 17 Μαΐου.

Τα Ηνωμένα Έθνη, σημείωσε, “ευελπιστούν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσουν αποφασιστικά τη διαδικασία στις κρίσιμες εβδομάδες που θα ακολουθήσουν”.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΠΑ/ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ 03/05/2017 06:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: