“Ο Άιντα μας απειλεί με κρίση αν δεν υποχωρήσουμε”, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη




“Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Άιντα επιμένει να αναφέρεται σε δημόσιες δηλώσεις του σε κίνδυνο θερμού επεισοδίου ή κρίσης.

“Από την άλλη, η Κυβέρνηση ζητά να χαμηλώσουν οι τόνοι για το εν λόγω θέμα διότι στόχος της Τουρκίας είναι να πλήξει την κυπριακή οικονομία.

“Είναι αντιληπτό ότι ο κ.Άιντα μας απειλεί ότι εάν δεν υποχωρήσουμε θα έχουμε κρίση, ενώ ταυτοχρόνως παίζει το τουρκικό παιχνίδι της αποσταθεροποίησης ως πολιτικής μεθόδευσης για να πληγεί η κυπριακή οικονομία που προσπαθεί να ανακάμψει”.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, και προσθέτει: «Ο κ.Άιντα έχει χάσει την αντικειμενικότητα, την οφειλόμενη ουδετερότητα και την αξιοπιστία του. Η στάση του είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη και πρέπει να απομακρυνθεί. Ο δε ΓΓ των ΗΕ καλεί και τις δύο πλευρές να αποκλιμακώσουν την ένταση. Επειδή η δική μας πλευρά, ούτε το πολεμικό ναυτικό της ΚΔ, ούτε την αεροπορία της, ούτε την Πρώτη Στρατιά έχει κινητοποιήσει, η έκκληση προς εμάς σημαίνει «μην προχωρήσετε στις γεωτρήσεις».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/05/2017 08:19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: