Νίκη Μακρόν στον β’ γύρο προβλέπουν τρεις δημοσκοπήσεις, με 61,5% και 62%, έναντι της Λεπέν

French presidential election candidate for the ‘En Marche!’ (Onwards!) political movement, Emmanuel Macron. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON
Ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 61,5% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών έναντι 38,5% της υποψήφιας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ipsos Sopra Steria που πραγματοποιήθηκε για το Radio France και τη France Television με δείγμα 2.632 ανθρώπων στις 4 Μαΐου.

Το ποσοστό του Μακρόν έχει αυξηθεί κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο θα φθάσει το 76%. Σύμφωνα με δύο άλλες δημοσκοπήσεις, της Odoxa και της Harris Interactive, ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 62% έναντι 38% της Λεπέν.

Η δημοσκόπηση της Odoxa διενεργήθηκε για το περιοδικό Le Point σε δείγμα 998 ανθρώπων στις 4 Μαΐου. Η δημοσκόπηση της Harris Interactive για το τηλεοπτικό δίκτυο LCP TV διενεργήθηκε σε δείγμα 4.991 ανθρώπων από τις 2 έως τις 5 Μαΐου.

05/05/2017 15:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Παρίσι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal