Νέο κάλεσμα Λιλλήκα προς Νικόλα Παπαδόπουλο για κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές




Νέο κάλεσμα, μέσα από ανακοίνωσή του, έκανε ο Γιώργος Λιλλήκας προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο για εξεύρεση κοινού υποψηφίου, σύμφωνα με τον “Φιλελεύθερο”.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Λιλλήκας, αποδέχεται την πρόταση του Κινήματος Οικολόγων για αναζήτηση άλλης, τρίτης προσωπικότητας, πέραν των δύο υφιστάμενων υποψηφίων, μετά και από παρότρυνση πολιτών.

«Ανταποκρινόμενος στην έκκληση αυτή καλώ τον Νικόλα Παπαδόπουλο σε κοινή πορεία. Μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα κοινό υποψήφιο που θα απαλλάξει την Κύπρο από την διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη», δηλώνει.

Όπως λέει, «μπορούμε μέσα από μια διαφανή και δημοκρατική διαδικασία, με προκριματικές εκλογές να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να επιλέξουν εκείνο τον υποψήφιο τον οποίο θεωρούν ως τον πλέον κατάλληλο και τον πλέον εκλέξιμο για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Με αυτή τη διαδικασία θα έχουμε ένα και μόνο υποψήφιο ο οποίος θα περιβάλλεται από τη δημοκρατική νομιμοποίηση της ίδιας της κοινωνίας».

Προσθέτει επίσης, πως όπως είχε καταθέσει στη συνάντηση των πέντε, «το επαναλαμβάνω και τώρα: αποδέχομαι την πρόταση του Κινήματος Οικολόγων για αναζήτηση άλλης, τρίτης προσωπικότητας, πέραν των δύο υφιστάμενων υποψηφίων, που να πληροί τα κριτήρια της καταλληλότητας και εκλεξιμότητας, για να είναι ο κοινός υποψήφιος του κεντρώου χώρου. Αν όντως έχουμε ως πρωταρχικό μας στόχο τον τερματισμό της διακυβέρνησης Αναστασιάδη και τη χάραξη μιας νέας διεκδικητικής πορείας στο Κυπριακό, που να προσφέρει προοπτική για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, έχουμε το χρόνο για τη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων.

Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση να παραμερίσουμε τις όποιες άλλες σκοπιμότητες».

Καταλήγει, πως είναι έτοιμος να συζητήσει την όποια άλλη πρόταση κατατεθεί η οποία «με δημοκρατικό τρόπο μπορεί να μας οδηγήσει σε μια και μόνη υποψηφιότητα η οποία όχι απλά θα περάσει στο δεύτερο γύρο αλλά θα κερδίζει τις εκλογές και θα δίνει προοπτική και ελπίδα στο λαό μας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: