Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών την Τρίτη για Κυπριακό




Νέα συνάντηση θα έχουν στις 9.30 το πρωί, αύριο Τρίτη, οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Στο μεταξύ, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντα αναμένεται να φθάσει στο νησί νωρίς τις πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον επικεφαλής της μόνιμης ομάδας υποστήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν Marteen Verwey, με αντικείμενο συζήτησης, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τη μέχρι σήμερα πρόοδο της αρμόδιας ad hoc Επιτροπής όσον αφορά την εναρμόνιση των Τουρκοκυπρίων.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Verwey και ο ειδικός απεσταλμένος του Πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το Κυπριακό, Πέτερ Βαν Νούφελ, θα πραγματοποιήσουν επαφές στην Κύπρο στις 10 και 11 Μαΐου για επικαιροποίηση της κατάστασης και καταγραφή της προόδου σε σχέση με το ζήτημα της εναρμόνισης των Τουρκοκυπρίων με το κοινοτικό κεκτημένο, στο πλαίσιο της αποστολής τους.

Εξάλλου, την Πέμπτη 11 Μαΐου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεών τους για το Κυπριακό.

Ο κ. Άιντα, ο οποίος είχε συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, την περασμένη Παρασκευή, με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε έπειτα από αυτήν πως θα παρουσιάσει κάποιες ιδέες του κ. Γκουτέρες στους δύο ηγέτες.

Εξάλλου, μέσω γραπτής δήλωσης του Εκπροσώπου του, με αφορμή τη συνάντησή του με τον κ. Άιντα ΓΓ του ΟΗΕ έστειλε μήνυμα προς τους ηγέτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη να πράξουν τα μέγιστα και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Εντός Μαΐου είναι προγραμματισμένη άλλη μια συνάντηση των ηγετών στις 17 του μήνα.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/05/2017 10:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: