«Μου διηγήθηκαν ότι στο γαλλικό ντιμπέιτ οι υποψήφιοι πέταγαν πέτρες», δήλωσε ο Πάπας




«Μου διηγήθηκαν ότι στο γαλλικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ οι δύο υποψήφιοι πέταγαν πέτρες. Ότι ο ένας δεν άφηνε τον άλλον να τελειώσει, αλλά με τον τρόπο αυτό χάνεται η έννοια του διαλόγου», δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, ενώπιον χιλιάδων μαθητών στο Βατικανό.

«Είναι πιο εύκολο να καταστρέφεις, παρά να ακούς με σεβασμό και πραότητα», πρόσθεσε ο πάπας. Ο Φραγκίσκος δήλωσε, πάντως, ότι «δεν γνωρίζει την προσωπική ιστορία και πορεία των δύο γάλλων υποψήφιων, δεν ξέρει από πού προέρχονται». «Γνωρίζω ότι η μία είναι εκπρόσωπος της δεξιάς, αλλά ο άλλος δεν ξέρω από πού προέρχεται, και για τον λόγο αυτό δεν μπορώ να εκφράσω σχετική άποψη», είπε ο λατινοαμερικανός ποντίφικας.

Αναφερόμενος, τέλος, στην ισχυρότατη μη πυρηνική βόμβα την οποία έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Αφγανιστάν πριν από τρεις εβδομάδες, ο Φραγκίσκος θέλησε να τονίσει με έμφαση: «ντράπηκα για το ότι την ονόμασαν “μητέρα όλων των βομβών”. Η μητέρα μάς δίνει τη ζωή και η βόμβα αυτή προκαλεί θάνατο. Αποκαλούμε μητέρα αυτόν τον μηχανισμό, τι μας συμβαίνει;»

06/05/2017 17:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Italy

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: