Μήνυμα κατά της λιτότητας στέλνει ο Τζιάνι Πιτέλα με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης




Μήνυμα κατά της λιτότητας στέλνει ο Τζιάνι Πιτέλα με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης.

Η ισχυρή κοινωνική Ευρώπη, η υπεράσπιση του κράτους δικαίου, η καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων, η σαφής δέσμευση για μια βιώσιμη ανάπτυξη, μια αποτελεσματική ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική, καθώς και η καταπολέμηση του κοινωνικού ντάμπινγκ και των οικονομικών πολιτικών που βασίζονται στη λιτότητα, είναι συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για να γίνει η Ευρώπη πιο κοινωνική και να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι συμμετέχουν ξανά, δήλωσε σήμερα με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, η οποία σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής διακήρυξης του R.Schuman, ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάννι Πιτέλα.

“Αυτή η μέρα είναι και θα παραμείνει μια ιδιαίτερη μέρα για μένα και όλους όσους πιστεύουν στην Ευρώπη. Είμαι χαρούμενος σήμερα, καθώς βλέπουμε έναν άνεμο ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για το ευρωπαϊκό σχέδιο που φυσάει και πάλι στην ήπειρό μας.

“Οι γαλλικές εκλογές έστειλαν ένα σαφές, φιλοευρωπαϊκό μήνυμα. Οι άνθρωποι απέρριψαν το καταστρεπτικό όραμα της κοινωνίας από την Άπω Δεξιά και ψήφισαν υπέρ ενός ισχυρού φιλοευρωπαϊκού μέλλοντος. Ας οικοδομήσουμε μαζί αυτό το ευρωπαϊκό μέλλον”.

“Η Ομάδα μας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, αξιών και αλληλεγγύης”, σημειώνει ο Τζιάνι Πιττέλλα και αναφέρει ότι “στο σημερινό οικονομικό και πολιτικό κλίμα στο οποίο πολλοί αισθάνονται ότι παραμένουν πίσω λόγω των συνεπειών μιας ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο ριζοσπαστικοί στην υπεράσπιση αυτών των αξιών”.

“Ως λαϊκή Αριστερά είναι καθήκον μας να επιστρέψουμε όσους αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από το ευρωπαϊκό σχέδιο”, λέει ο Τζιάνι Πιττέλλα.

Ο Πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών τονίζει στο μήνυμά του πως “η ισχυρή κοινωνική Ευρώπη, η υπεράσπιση του κράτους δικαίου ως κατευθυντήρια αρχή της ΕΕ – μεταξύ άλλων σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία – η καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων, η σαφής δέσμευση για μια βιώσιμη ανάπτυξη, μια αποτελεσματική ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική, καθώς και η καταπολέμηση του κοινωνικού ντάμπινγκ και των οικονομικών πολιτικών που βασίζονται στη λιτότητα, είναι συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για να γίνει η Ευρώπη πιο κοινωνική και να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι συμμετέχουν ξανά”.

“Η ώρα για την ευρωπαϊκή αβεβαιότητα και ασάφεια έχει τελειώσει. Θα είμαστε πολύ πιο ριζοσπαστικοί στην υπεράσπιση της Ευρώπης και των επιτευγμάτων της για τον λαό.Κάποιοι αποκαλούν την Ευρώπη όνειρό τους. Το ίδιο και εγώ. Όπως είναι και όνειρό μου ένας καλύτερος και δικαιότερος κόσμος, στον οποίο εργαζόμαστε μαζί και επιτυγχάνουμε έτσι περισσότερα για όλους μας”, αναφέρει.

“Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον. Ας αρχίσουμε λοιπόν τη δουλειά και ας την κάνουμε πραγματικότητα για όλους μας”, καταλήγει στο μήνυμά του.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 09/05/2017 17:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: