Μέσι, ο «άρχοντας των τελικών»: 30 τίτλους σε 7000 ματς με την Μπατσελόνα




Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο «άρχοντας των τελικών». Καθοριστικός για μία ακόμα φορά, χθες στο Vicente Calderon, δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει τον 30ο τίτλο του με την Μπαρτσελόνα στο 700ο  ματς ως επαγγελματίας.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, κόντρα στην Αλαβές, έπαιξε τον τελικό αριθμό 25, φτάνοντας τα 26 γκολ. Μάλιστα έχει σκοράρει σε τέσσερις τελικούς του Copa del Rey (2009-12-15 και 17) και του απομένει μόνο ένας ακόμα από τον Τέλμο Θάρα, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ με πέντε.

Λουίς Ενρίκε: “Επρεπε να φύγω, το χρειαζόταν και η ομάδα. Ο Μέσι είναι εξωγήινος”

Ο Λουίς Ενρίκε πανηγύρισε χθες το τρίτο Copa del Rey στην σειρά, με τη νίκη (3-1) της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Αλαβές στο Vicente Calderon.

«Ήμασταν σε θέση να κλείσουμε τη σεζόν, όπως αναμενόταν, με ένα ακόμα τρόπαιο, και να το αφιερώσουμε στους οπαδούς μας. Ναι η  Αλαβές έκανε μία πολύ καλή σεζόν, αλλά εμείς είμαστε μια ομάδα φτιαγμένη για να παίζει τελικούς. Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο, υπάρχει η ικανοποίηση  της ολοκλήρωσης μίας πορείας, πραγματικά θέλω να χαλαρώσω, να είναι με την οικογένειά μου, να απολαύσω χαλαρωτικές διακοπές. Η αποχώρηση είναι κάτι που χρειάζομαι. Και νομίζω ότι το χρειάζεται και η ομάδα. Ισχυρά και έντονα συναισθήματα. Πιστεύω  ότι και για τους δύο είναι καλό. Χαίρομαι για την απόφαση που πήρα και ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες», είπε ο Ισπανός προπονητής.

«Εννέα τίτλους από τους 13 πιθανούς σε μία ομάδα όπως είναι η Μπαρτσελόνα, δείχνει ότι οι παίκτες είναι σε υψηλό επίπεδο. Η νίκη με την Αλαβές ανήκει σε όλους. Και θέλω να την αφιερώσω στους φιλάθλους, οι οποίοι απέδειξαν και πάλι την αγάπη τους για τον σύλλογο. Δεν ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον. Απόλαυσα αυτά τα τρία χρόνια. Και περισσότερο, επειδή όταν μπορούσα να κάνω να το απολαμβάνουν και οι Καταλανοί και να ζήσω όλα αυτά με τους φίλους και την οικογένειά μου. Είναι πολύ ωραίο που μοιράστηκα όλα αυτά μαζί τους και τα αφιερώνω στη γυναίκα μου και την οικογένειά μου», πρόσθεσε, ενώ για τον Λιονέλ Μέσι, τόνισε:

«Είναι ένας εξωγήινος από κάθε άποψη. Χαίρομαι που τον απόλαυσα από κοντά. Κλείνει τα 30 του χρόνια… Για να είναι νούμερο ένα θα πρέπει να ελέγχει τα πάντα και να είναι πολύ ισχυρός σωματικά. Και το κάνει».

Αντώνης Βαζογιάννης , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: