Μέλη της Ισλαμικής Συνεργασίας επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδας καταγγέλλει ο Κοτζιάς




«Όποιος επεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδος -κάτι που ουδείς δικαιούται- και όποιος δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες EE-ΟΙΣ (Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας), σύμφωνα με τις οποίες η μία πλευρά δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της άλλης, θα αντιμετωπίσει συνέπειες σε τομείς των ευρωπαϊκών πολιτικών. Η εποχή που κάποιες χώρες αδίκως καταδίκαζαν την Ελλάδα στηριζόμενες σε ψεύδη τρίτης χώρας, τελείωσε».

Αυτό διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της παρέμβασής του στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σηφουνάκη για την Ίμβρο και την Τένεδο.

Ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στα διδάγματα που εξάγονται από την οδυνηρή ιστορία των δύο νησιών είπε:

«Δεν γίνεται να μπορείς να πετύχεις μία διαπραγμάτευση όταν η άλλη πλευρά δεν έχει κόστος» και παρέθεσε ως παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στον ΟΙΣ:

«Κάθε χρόνο πηγαίνει η Τουρκία και θέτει ζήτημα περί δήθεν καταπιεσμένης μειονότητας στη Θράκη και προσπαθεί να θέσει και θέμα στη Δωδεκάνησο, ισχυριζόμενη ότι και εκεί δήθεν υπάρχει μειονότητα. Και εμείς κάνουμε κρούσεις σε φιλικές προς εμάς χώρες που λένε ναι, ναι, αλλά όταν έρχεται η στιγμή της ψηφοφορίας μας ξεχνάνε», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.

Τόνισε ότι η συμπεριφορά αυτών των χωρών δεν μπορεί παρά να έχει κόστος και στις σχέσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υπάρχει ρητή συμφωνία που προβλέπει ότι ο ένας Οργανισμός δεν μπορεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του άλλου.

Σοφία Αραβοπούλου
03/05/2017 20:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: