Με κλειστή οροφή στο Millennium ο τελικός του Campions League: Γιουβέντους εναντίον Ρεάλ




Σε μία εβδομάδα το Κάρντιφ θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League, ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Ρεάλ Μαδρίτης. Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ πριν από λίγες ημέρες έχει προκαλέσει αναπόφευκτα εγρήγορση και αυξημένα μέτρα ασφαλείας. 
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ουαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε την απόφαση ο αγώνας θα διεξαχθεί με κλειστεί την οροφή στο Millennium. Και αυτή είναι η πρώτη φορά πυο συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται με αυτό τον τρόπο να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας για τους φιλάθλους.

«Στην διάρκεια  των τελευταίων 24 μηνών έχουν συνταχθεί ολοκληρωμένα σχέδια για την ασφάλεια, που για το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ημερών, από 1 έως 4 Ιουνίου, θα είναι η μεγαλύτερη που έχει συμβεί ποτέ για ένα αθλητικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά τα εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, οι λεπτομέρειες των οποίων έχουν ήδη γίνει γνωστές στο κοινό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα εξασφαλίσουν ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει την ασφάλεια στον τελικό και όλα τα άλλα συναφή γεγονότα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η απόφαση να διεξαχθεί το παιχνίδι με κλειστή οροφή, δεν είναι η μόνη από τους διοργανωτές σχετικά  με την ασφάλεια. Σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές της πόλης, στην πραγματικότητα θα είναι ένα σύστημα «αναγνώρισης προσώπου», με το κόστος πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ.  Αναμένεται επίσης αύξηση των ανδρών της αστυνομίας της Ουαλίας, ενώ κοντά στην είσοδο του σταδίου θα υπάρχουν πολλές ζώνες σχολαστικού ελέγχου.

Aντώνης Βαζογιάννης , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: