Λάθη στον χειρισμό του φακέλου-βόμβα εναντίον του Παπαδήμου παραδέχθηκε η κυβέρνηση




Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος που έφτασε εκρηκτικός μηχανισμός στα χέρια πρώην πρωθυπουργού, αναφερόμενος στην τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του Λουκά Παπαδήμου την περασμένη Πέμπτη, 25 Μαΐου.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είπε ότι «προφανώς έχουν γίνει λάθη στο χειρισμό του δέματος», εξηγώντας πως «από τη στιγμή που ένας πρώην πρωθυπουργός παίρνει στα χέρια του ένα τέτοιο δέμα, και μόνο αυτό δείχνει ότι έχουν γίνει λάθη».

Ο Νίκος Τόσκας, πρόσθεσε ότι έχει ενεργοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος του μηχανισμού της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοχοι.

Στο μεταξύ, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του Αντέννα, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού είπε ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε θήκη ψηφιακού δίσκου CD, «που θύμιζε κασετίνα».

Η Σάρα Ίνγκραμ πρόσθεσε ότι τους είχαν βεβαιώσει ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί και ότι είχε σταλεί στην οικία τους.

Και παραδέχτηκε, τέλος, ότι ο σύζυγός της ήταν τυχερός, καθώς αρχικά κρατούσε τον φάκελο ψηλά, κοντά στο πρόσωπο, όπου εάν γινόταν εκεί η έκρηξη πιθανόν είναι να πάθαινε σοβαρή βλάβη στα μάτια, όπως διαβεβαίωσαν οι γιατροί.

Όμως, ευτυχώς που τελικά τον ακούμπησε στα πόδια του και τον άνοιξε εκεί, κατέληξε η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού.

30/05/2017 11:59 – ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: