«Ένα ανοιχτό παιχνίδι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο» βλέπει ο παλαίμαχος Κερμανίδης




Ο τελικός Κυπέλλου είναι πάντα ένα ξεχωριστό παιχνίδι και για τους φιλάθλους που θα το παρακολουθήσουν και κυρίως για τους ποδοσφαιριστές που θα πρωταγωνιστήσουν. Οπως είναι κάθε χρόνο για τους εκάστοτε «μονομάχους» – φιναλίστ. Ετσι αναμένεται να συμβεί και σήμερα στο Πανθεσσαλικό του Βόλου όπου οι δυο «δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους».

Ο Παναγιώτης Κερμανίδης έζησε από κοντά την αύρα ενός τελικού και, έχοντας την πολύτιμη πείρα της αγωνιστικής και προπονητικής παρουσίας του στα γήπεδα, μιλάει για το αυριανό μεγάλο ντέρμπι, τον τελικό της διοργάνωσης. Μιλώντας στο “Πρακτορείο fm 104,9” ο ομογενής επιθετικός είπε:

«Είναι ένας τελικός όπου δεν υπάρχουν προγνωστικά και οι δυο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Στα παιχνίδια αυτά δεν υπάρχουν φαβορί και ο νικητής θα κριθεί από το κατά πόσο ο ένας θα εκμεταλλευτεί τα λάθη του άλλου.

Για τον ΠΑΟΚ είναι κίνητρο μεγάλο η έλλειψη ενός τέτοιου τροπαίου εδώ και αρκετά χρόνια και το θέλει πάρα πολύ, γιατί του λείπει πάρα πολύ. Αυτό όμως θα πρέπει να αποδειχτεί και μέσα στο γήπεδο, γιατί δεν αρκεί μόνο να το θέλεις, αλλά πρέπει να το αποδείξεις και να το διεκδικήσεις και στην πράξη. Δηλαδή να τρέξουν και να αναγκάσουν τους αντιπάλους τους στα λάθη για να κατακτήσουν το τρόπαιο».

Για το πως βλέπει ο βετεράνος άσος τις δυο ομάδες σήμερα, λέει: «Είναι ισορροπημένη η κατάσταση. Είμαστε στην ίδια κατάσταση και η ΑΕΚ σκοράρει εύκολα και δέχεται δύσκολα γκολ, όπως και ο ΠΑΟΚ που πάει επιθετικά πολύ καλά. Στον επιθετικό τομέα ο ΠΑΟΚ έχει πιο ποιοτικούς παίκτες και εκεί πρέπει να στηρίξει την δύναμή του στον τελικό. Η ομάδα μου φέτος έχει πετύχει 20 νίκες μετά από τόσα χρόνια και πιστεύω πως με τέτοια επιτεύγματα μπορείς να κάνεις ελπίδες και σχέδια».

Για το πως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ούτε και φέτος να φτάσει στον τίτλο του πρωταθλητή, ο Κερμανίδης ομολογεί:

«Ο ΠΑΟΚ έχασε από νωρίς την μάχη του πρωταθλήματος, ουσιαστικά από το ξεκίνημα της σεζόν και ειδικά από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο. Ο πρωταθλητής ξεχωρίζει στην Ελλάδα από πολύ νωρίς τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι μειονέκτημα για το ίδιο το πρωτάθλημα. Χάνει το ενδιαφέρον του. Για να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο οι διώκτες του Ολυμπιακού, θα πρέπει να μην του επιτρέπουν να ξεφεύγει από τον πρώτο γύρο, για να μπορούν να τον απειλήσουν ως το τέλος. Ο ΠΑΟΚ μετά την Πρωτοχρονιά έδειξε πολλά και καλά στοιχεία, έκανε προσθήκες σημαντικών παικτών, αλλά πλέον για να επισφραγίσει την θετική φετινή του πορεία οφείλει να την ολοκληρώσει με το Κύπελλο, γιατί σε αντίθετη περίπτωση  θα είναι μια σεζόν σαν όλες τις προηγούμενες. Η δεύτερη θέση δεν είναι τίποτα,

Μόνο το Κύπελλο είναι επιτυχία,. Ολα τα άλλα θα είναι σαν τις προηγούμενες χρονιές».

Στο ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση το καλοκαίρι ο ίδιος είναι αρνητικός: «Ο ΠΑΟΚ  θα πρέπει να σταματήσει τις τόσες μεταγραφές που κάνει ετησίως. Εχει ένα γεμάτο ρόστερ και κάπου πρέπει να σταθεροποιήσει την ομάδα του. Εχει πολύ καλό ρόστερ με Ελληνες και ξένους και το καλοκαίρι πρέπει να προσθέσει μόνο 1-2 παίκτες. Πρέπει να δεθεί η ομάδα και να συνεχίσει γιατί είναι σε καλό σημείο».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, ο Παναγιώτης Κερμανίδης τόνισε: «Ημουν από τους λίγους που επεσήμανα πως ο Ιβιτς από αρχής είναι μια καλή λύση και αυτός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κ. Σαββίδη κι έκανε μια πολύ θετική παρουσία στο «τιμόνι» της ομάδας γιατί είναι σοβαρός, φιλόδοξος και εργατικός προπονητής και καθάρισε μερικά πράγματα που συνέβαιναν στην ομάδα και είναι ευκαιρία να τον αφήσουν μερικά χρόνια να δουλέψει και να δημιουργήσει».

Ντίνος Καραμητρούσης , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: