Κάνει έκκληση για ενότητα στην Κύπρο ο Βίκτωρας και επιτίθεται στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ




Έκκληση σε όσους διατείνονται πως πραγματικά επιθυμούν τη διαχρονικά επιδιωκόμενη λύση του Κυπριακού όπως διαφυλάξουν την ενότητα στην πράξη και να ενισχύσουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην προσπάθεια που καταβάλλει, απηύθυνε σε γραπτή του δήλωση ο  Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος επιτέθηκε και εναντίον του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ. 

Η δήλωσή του ακολουθεί:

Είναι με έκπληξη και θλίψη που ακούσαμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θυσιάζει τη λύση του Κυπριακού και τις επόμενες γενιές τάχα για προεκλογικές σκοπιμότητες την ώρα που η προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς με τις απανωτές τουρκικές navtex, τις απροκάλυπτες απειλές για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τις απαράδεκτες επιδιώξεις της στο τραπέζι των συνομιλιών, έχουν φτάσει στο ζενίθ.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Κυπριανού ότι δεν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που αποχώρησε για δύο και πλέον μήνες από το τραπέζι των συνομιλιών δια ασήμαντο αφορμή.
Και είναι πραγματικά απορίας άξιο αυτή την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με περισσή πολιτική βούληση και καλή θέληση ώστε να υπάρξει πρόοδος, αντί να ενισχύεται για να πετύχει κάμψη των απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων αλλά και για να αποκρούσει τις τουρκικές απειλές, να κατηγορείται από ελληνοκυπριακά κόμματα ότι ευθύνεται για τη μη πρόοδο και σχεδιάζει προεκλογικές εκστρατείες.
Καλούμε άλλη μια φορά όσους διατείνονται πως πραγματικά επιθυμούν τη διαχρονικά επιδιωκόμενη λύση του Κυπριακού που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ανησυχίες τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων και δεν θα εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων χωρών, να διαφυλάξουν την ενότητα στην πράξη και να ενισχύσουν τον Πρόεδρο στην προσπάθεια που καταβάλλει.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: