Υφυπουργεία και ας είναι από το 2018, λέει ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου




Στην προσπάθειά της να πείσει τη Βουλή να εγκρίνει τη δημιουργία τριών υφυπουργείων, η κυβέρνηση δέχεται αυτά να συσταθούν το 2018 από τη νέα κυβέρνηση της Κύπρου. Τρεις υφυπουργοί και τρεις γενικοί διευθυντές θα κοστίσουν 534.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Πετρίδη, στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης συναίνεσης, η κυβέρνηση προτείνει τα Yφυπουργεία να αρχίσουν τη λειτουργία τους με τη νέα διακυβέρνηση το 2018.

Ακόμα, ανέφερε ότι η λειτουργία των Υφυπουργείων τον Μάρτιο του 2018, αποτελεί ένδειξη σεβασμού στη δυνατότητα της επόμενης κυβέρνησης να έχει τον θεσμό έτοιμο και να μπορεί να τα διαμορφώσει ανάλογα και με τις δικές της προτεραιότητες.

Όπως αναφέρει ο “Φιλελεύθερος”, στο υφυπουργείο Τουρισμού θα ανατεθούν όλες οι υπηρεσίες του ΚΟΤ, στο υφυπουργείο Ναυτιλίας θα μεταφερθούν όλες οι αρμοδιότητες του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υφυπουργείο Ανάπτυξης θα ασχολείται με θέματα επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, από τη δημιουργία των Υφυπουργείων, θα είναι ανεπαίσθητες οι μεταβολές στο μισθολόγιο σε σύγκριση με τις μεταβολές που γίνονται κάθε χρόνο σε άλλα υπουργεία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: