Η πρώτη διαφωνία Τραμπ-Μακρόν: Θα υπεραμυνθώ της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή




Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν σήμερα, ότι πρόκειται να υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, όπως τόνισε η εκπρόσωπος του νέου Γάλλου προέδρου.

«Πρόκειται να προστατέψει τη Συμφωνία για την κλιματική αλλαγή και θα διασφαλίσει ότι θα βρίσκεται σε εγρήγορση για την προστασία του γαλλικού λαού» δήλωσε η Λοράνς Αίμ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Όπως πρόσθεσε, οι δύο ηγέτες συζήτησαν στην συνομιλία τους, διάρκειας δέκα λεπτών, θέματα όπως η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, οι διατλαντικές σχέσεις και η οικονομία.

Η κλιματική αλλαγή «αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα για τους Γάλλους. Ο Μακρόν τόνισε στον Τραμπ ότι θα προστατεύσει την Συμφωνία των Παρισίων» είπε χαρακτηριστικά η Αίμ.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανέφερε για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών ότι συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλες.

«Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε την επιθυμία του να συνεργαστεί στενά με τον εκλεγμένο πρόεδρο Μακρόν για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και υπογράμμισε την μακρά και στιβαρή ιστορία συνεργασίας που έχουν οι ΗΠΑ και ο παλαιότερος σύμμαχός της, Γαλλία», ανέφερε η αμερικανική προεδρία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: