Η Μαρία Πρεβολαράκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Γυναικών




Στη Σερβία η Μαρία Πρεβολαράκη μας έκανε υπερήφανους. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Γυναικών στην κατηγορία των 53κ. κι έδειξε ότι άφησε πίσω της τους συνεχόμενους τραυματισμούς.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε στο ΠS για τη μεγάλη της επιτυχία. Μας αποκάλυψε ότι απογοητεύτηκε που έχασε στον ημιτελικό, αλλά το κίνητρο που της έδωσε ώθηση, ήταν πως δεν ήθελε να φύγει με άδεια τα χέρια!

ΕΡ: Μαρία συγχαρητήρια. Για μια ακόμη φορά έκανες την Ελλάδα υπερήφανη και κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Φαντάζομαι είσαι απόλυτα χαρούμενη?
«Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα. Ευτυχώς σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν είχα κάποιον τραυματισμό. Μπόρεσα και αγωνίστηκα ελεύθερα, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα, αλλά από την έκβαση των αγώνων θα μπορούσα να διεκδικήσω κάτι καλύτερο».
ΕΡ: Μιλάς για τον ημιτελικό, όπου έχασες στις λεπτομέρειες;
«Ναι. Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα αρκετά, όταν έχασα στον ημιτελικό. Εχασα την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Θα είχα εξασφαλίσει σ αυτόν τον αγώνα το μετάλλιο. Είχα δουλέψει και είχα προετοιμαστεί πολύ καλά για το Ευρωπαϊκό και απογοητεύτηκα από τον τρόπο που έχασα».

ΕΡ: Μετά από μία τόσο μεγάλη απογοήτευση πως βρίσκεις το κουράγιο να αγωνιστείς;
«Ο προπονητής μου Μόησεν Παργέι με βοήθησε να το ξεπεράσω γρήγορα. Μου ζήτησε να ξεχάσω τον αγώνα και βρήκε τον τρόπο να συγκεντρωθώ στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο».

ΕΡ: Τι ήταν αυτό που σου είπε;
«Μου θύμισε τους στόχους μου. Δεν ήθελα να φύγω με άδεια τα χέρια. Ηθελα να κατακτήσω ένα μετάλλιο και δόξα τω Θεώ τα καταφέραμε!»
ΕΡ: Μετά από πολύ καιρό έβγαλες την προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς. Αυτό σε έκανε να πιστεύεις ότι θα κατακτήσεις ένα μετάλλιο;
«Είχα συμμετάσχει σε ένα δυνατό τουρνουά στην Τουρκία, πριν το Ευρωπαϊκό. Από εκείνο το τουρνουά είχαμε δει ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, καθώς είχα κερδίσει την 1η θέση. Αυτό μου ανέβασε πολύ την ψυχολογία και με βοήθησε στο Ευρωπαϊκό».
ΕΡ: Επόμενος στόχος σου ποιος είναι;
«Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο. Εκεί θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ελπίζω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα να έρθει!»

Νίκος Λάκατας , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: