Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στους ευρωπαϊκούς τίτλους: Νίκησε τον Άγιαξ 2-0




Mετά από 9 «άνυδρα» χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ κατακτά και πάλι ευρωπαϊκό τίτλο, αυτή τη φορά το μόνο τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή της, το Europa League νικώντας άνετα 2-0 τον Άγιαξ στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης.

Τα γκολ πέτυχαν ο Πογκμπά στο 18΄ και ο Μιχιταριάν στο 48΄ απέναντι στα ταλαντούχα παιδιά του Άγιαξ που πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τα «πιτσιρίκια» του Πέτερ Μπος πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους για να επαναφέρουν τον «Αίαντα» στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1995, όταν η ολλανδική ομάδα είχε κατακτήσει το Champions League. Η πιο νεανική ομάδα που εμφανίστηκε ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν τα κατάφερε, καθώς το γκολ του Πολ Πογκμπά στο 18΄ (η μπάλα βρήκε στον Σάντσες κι άλλαξε πορεία) έδωσε στους «μπέμπηδες» μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας του αγώνα. Ο τελικός ουσιαστικά τελείωσε πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 48΄, όταν ο Μχιταριάν με πολύ έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ «έγραψε» το 2-0.

Στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο των «κόκκινων διάβολων» ο Ζοζέ Μουρίνιο μπορεί να απέτυχε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Αγγλίας, ωστόσο, κατέφερε να τους οδηγήσει σε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο χάρις στο οποίο η «θρυλική» ομάδα του Μάντσεστερ θα βρεθεί την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Champions League (5η αγγλική ομάδα μετά τις Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ).

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Φέτλμαν, Γιουνές – Φελαϊνί, Μχιταριάν

ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Ονάνα, Φέλτμαν, Ρίντεβαλντ (82΄ Ντε Γιονγκ), Σάντσες, Τραορέ, Κλάασεν, Γιουνές, Σένε (70΄ Φαν ντε Μπέικ), Ζιγιέκ, Ντόλμπεργκ (62΄ Κάμπος), Ντε Λιχτ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Πογκμπά, Μάτα (90΄ Ρούνι), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ράσφορντ (84΄ Μαρσιάλ), Ερέρα, Μιχιταριάν (74΄ Λίνγκαρντ), Βαλένσια, Φελαϊνί, Νταρμιάν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: