Η έρευνα για Ρωσία θα αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει αθέμιτη συνεργασία, λέει ο Τραμπ




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο διορισμός ενός ειδικού ανακριτή που θα διερευνήσει εάν υπήρξε παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές το 2016 θα αποδείξει ότι δεν υπήρξε καμμία αθέμιτη συμπαιγνία μεταξύ της προεκλογικής του ομάδας και μιας ξένης δύναμης.

“Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές, μια διεξοδική έρευνα θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε – ότι δεν υπάρχει καμία αθέμιτη συνεργασία μεταξύ της καμπάνιας μου και οποιασδήποτε ξένης δύναμης”, είπε σε δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο.

“Προσβλέπω στην ολοκλήρωση του θέματος αυτού γρήγορα. Στο μεταξύ, δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι για τον λαό και για τα θέματα που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για το μέλλον της χώρας μας”, πρόσθεσε.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διόρισε νωρίτερα χθες τον πρώην διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικό ανακριτή για να διερευνήσει πιθανές σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016 και της Ρωσίας, καθώς και πιθανές παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

18/05/2017 03:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: