Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι διεργασίες στο ΑΚΕΛ ενόψει των προεδρικών εκλογών, το θέμα του ΓεΣΥ, η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο οδόφραγμα της Δερύνειας, οι κυβερνοεπιθέσεις που σημειώνονται παγκόσμια, και τα ραδιενεργά απόβλητα στην αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες σήμερα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ο κλήρος έπεσε στον Μάικ Σπανό» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι αν ο επιχειρηματίας Μάικ Σπανός πει το “ναι” από βδομάδας για τις προεδρικές εκλογές, κλειδώνει και επικυρώνεται από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ στις 27 του Μάη και ότι το θέμα του κ. Σπανού το χειρίζεται προσωπικά ο Αντρος Κυπριανού και ότι χαρακτηρίζεται ιδανική περίπτωση. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι διαδικτυακή κόντρα έχει ξεκινήσει μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ για τη “σημαία” του ψευδοκράτους στον Πενταδάχτυλο. Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι ήρθε η πρώτη ιατρική κάνναβη στην Κύπρο.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Παρασκήνιο συμφερόντων για ΓεΣΥ» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι για έντονο παρασκήνιο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από διάφορα συμφέροντα που αποκομίζουν οφέλη από τον τρόπο λειτουργίας του σημερινού συστήματος υγείας, έκανε λόγο χθες ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για αποφυλάκιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Αναφέρεται ακόμη στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν σήμερα στην Κίνα, εν μέσω πιέσεων για νέα Γενεύη.

Με τίτλο «’Εστησαν τη σκακιέρα», «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο κύριο του θέμα στις διεργασίες των κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές του 2018 και ότι σε θέσεις μάχης βρίσκονται Αναστασιάδης, Νικόλας, Λιλλήκας, αναμένοντας την απόφαση του ΑΚΕΛ. Γράφει ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι Τ/κ θα χρειαστούν μακρά μεταβατική περίοδο μετά την ενδεχόμενη λύση για εξοικείωση με το κεκτημένο. Αναφέρεται επίσης σε τελεσίγραφο της Κομισιόν για τις χωματερές.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ραδιενεργά στην αυλή του νοσοκομείου» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ένα εμπορευματοκιβώτιο – βόμβα, το οποίο περιέχει ραδιενεργά απόβλητα, βρίσκεται εδώ και καιρό στην αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι βουλευτές του ΔΗΣΥ δεν συμφωνούν με την τροπολογία του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου για το ΓεΣΥ. Αναφέρεται ακόμη η εφημερίδα σε κρίσιμη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για τους εκπαιδευτικούς με 30μηνη υπηρεσία.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο κόσμος κτυπήθηκε από κυβερνοεπιθέσεις» γράφει ότι μια παγκόσμια επίθεση στον κυβερνοχώρο που αξιοποιεί εργαλεία που θεωρούνται από τους ερευνητές ασφαλείας ότι έχουν αναπτυχθεί από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημα υγείας της Βρετανίας και μόλυναν υπολογιστές σε πολλές άλλες χώρες. Αναφέρεται επίσης σε δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι το οδόφραγμα της Δερύνειας θα ανοίξει σύντομα. Γράφει ακόμη ότι οι ψευδείς ειδήσεις αποτελούν πονοκέφαλο για την Αστυνομία.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/05/2017 10:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: