Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το Κυπριακό και οι επαφές Εϊντε με στόχο την αποτροπή οριστικού αδιεξόδου στις συνομιλίες, θέματα που αφορούν το ΓεΣυ και την ψήφιση των νομοσχεδίων, η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση του τέως ΥΠΕΣ και του Γενικού Ελεγκτή καθώς και η καταδίκη του επιχειρηματία Χρήστου Ορφανίδη για ακάλυπτες επιταγές, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τηλεφωνήστε μου αν με θέλετε να έρθω Κύπρο» και γράφει ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ Εϊντε είναι απρόθυμος να επιστρέψει και τα ΗΕ μεταφέρουν την πίεση πλέον στους ηγέτες. Αλλού προβάλλεται η αντιπαράθεση Χάσικου-Μιχαηλίδη και το ρεπορτάζ αναφέρεται σε αποκαλύψεις του τέως ΥΠΕΣ για το παρασκήνιο με το διορισμό του Ελεγκτή. Επίσης η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ιοί HPV κτυπούν το 59,4 % των γυναικών στην Κύπρο.

«Πρώτη καταδίκη Ορφανίδη» τιτλοφορείται το κύριο θέμα του «Φιλελευθέρου» που αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Ορφανίδης κρίθηκε ένοχος για ακάλυπτες επιταγές ύψους 400,000 ευρώ σε υπόθεση εναντίον του από διαφημιστική εταιρεία. Αλλού αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι η μπάλα τώρα είναι στον Αντόνιο Γκουτέρες και ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ μεταβαίνει στα κατεχόμενα για διαβουλεύσεις. Επίσης ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως με απόφαση του εφετείου διορθώθηκε δικαστικό λάθος σε υπόθεση αποζημίωσης για απαλλοτρίωση ακινήτου στην Αμαθούντα.

Κάτω από τον τίτλο «Τεστ κοπώσεως για τη μεταρρύθμιση της υγείας» η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα αναφέρει ότι εξελίσσεται έντονο παρασκήνιο για το ΓεΣΥ και καλείται η Κυβέρνηση να τοποθετηθεί στην πρόνοια για την οικονομική στήριξη της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο ΠτΔ έχει αυτοεγκλωβιστεί με τους χειρισμούς του και αναζητεί αδιέξοδο. Η «Χ» γράφει σε άλλο ρεπορτάζ ότι άνοδο σημείωσε η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων στις εκλογές της ΠΟΕΔ.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ προβάλλει τον καυγά Χάσικου-Μιχαηλίδη υπό τον τίτλο «Καλείται σε παραίτηση ο Γενικός Ελεγκτής» και φιλοξενούνται δηλώσεις και αντιδηλώσεις των δύο χθες σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αλλού, φιλοξενώντας και μεγάλη φωτογραφία, αναφέρει ότι βεβηλώθηκε το άγαλμα της μικρής γοργόνας στην Κοπεγχάγη. Επίσης αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση του Στέλιου Χατζηιωάννου ότι αφήνει την περιουσία του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

«Θυσιάζουν τα κέρδη για θωράκιση των ισολογισμών» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» που γράφει ότι λιγοστά ή και αρνητικά αποτελέσματα παρουσίασαν τρία τραπεζικά ιδρύματα και εξηγούν όμως ότι στόχος είναι η ενδυνάμωση και προβλέψεις αντί τα μεγαλύτερα κέρδη. Αλλού αναφέρει ότι στον Γκουτέρες έριξε την μπάλα ο Είντε που ανακοίνωσε ότι δεν έρχεται Κύπρο. Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλεται η δήλωση ΥΠΟΙΚ που κρούει τον κώδωνα για ενδεχόμενη μη ψήφιση του νομοσχεδίου για επ’ αόριστον πάγωμα των προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 31/05/2017 07:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: