Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το Κυπριακό και το μέλλον το συνομιλιών κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η χθεσινή Πορεία Υπερηφάνειας για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ, παράξενες υποθέσεις στη Βιοτεχνική Περιοχή Γεροσκήπου και διαγραφές δανείων που προωθούνται από το Γενικό Λογιστήριο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ελάτε Ν. Υόρκη», επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών γίνονται σκέψεις για να κληθούν οι δύο ηγέτες στο άμεσο διάστημα, είτε στη Νέα Υόρκη, είτε κάπου αλλού, σε  μία κοινή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ούτως ώστε να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αναφέρεται στις τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας από την ανεύρεση και άλλων ποσοτήτων φυσικού αερίου. Αλλού γράφει ότι σε θεσμό που αποδεικνύει ότι η κοινωνία μας έκανε όχι απλά βήματα μπροστά αλλά πραγματικά άλματα, εξελίσσεται η ετήσια Πορεία Υπερηφάνειας για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό  τον τίτλο «Κινήσεις αποφυγής αδιεξόδου» γράφει ότι σε εντατικοποίηση της εκστρατείας ενημέρωσης ξένων κυβερνήσεων και οργανισμών προχωρεί η Λευκωσία, σε μια προσπάθεια αποτροπής του αδιεξόδου στο Κυπριακό και ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με ηγέτες ξένων χωρών, τους οποίους αρχικά θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και ακολούθως θα ζητήσει την παρέμβαση τους προς την Άγκυρα προκειμένου να μην οδηγηθεί η διαδικασία σε κατάρρευση. Αλλού γράφει ότι πραγματοποιήθηκε χθες σε δρόμους της Λευκωσίας η 4η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου, με εκατοντάδες συμμετέχοντες να διεκδικούν ειρηνικά, ίσα δικαιώματα για όλους, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, χρώματος και καταγωγής. Αλλού αναφέρεται σε “παράξενες υποθέσεις” και στη Βιοτεχνική Περιοχή Γεροσκήπου που έρχονται στην επιφάνεια, κάνοντας λόγο για μη αποπληρωμή δανείων.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Να νικήσουμε τον κίνδυνο διχοτόμησης» γράφει ότι έκκληση και προειδοποίηση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για επίτευξη λύσης και με εμμονή σε αρχές και ευελιξία στην τακτική να καταβάλει κάθε προσπάθεια για συνεννόηση, απηύθυνε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Αλλού γράφει ότι με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το φεστιβάλ υπερηφάνειας «Pride Days 17» κάτω από τον τίτλο «Speak Love» – «Μίλα με Αγάπη» και έχοντας σαν κύριο μήνυμα την καταπολέμηση της ομοφοβικής και τρανσφοβικής ρητορικής μίσους. Αλλού γράφει ότι διαδικασίες εξπρές για διαγραφή δανείων τα οποία παραχωρήθηκαν στο παρελθόν από το κράτος προς διαφόρους μέσω Δανειστικών Επιτροπών, αλλά δεν αποπληρώθηκαν ποτέ, ούτε καλύπτονται από εμπράγματες εξασφαλίσεις, προωθεί το Γενικό Λογιστήριο.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 29/05/2017 07:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: