Οι αρχές διαχειρίζονται την αιματηρή έκρηξη στο Μάντσεστερ ως τρομοκρατική ενέργεια (βίντεο)




Η αστυνομία στο Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι η διαχείριση της έκρηξης στο στάδιο του Μάντσεστερ, γίνεται ως ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Εάν όντως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, είναι η πιο αιματηρή επίθεση που έγινε στην Βρετανία από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο (7η Ιουλίου 2005) όταν τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας, σκότωσαν 52 ανθρώπους σε επιθέσεις κατά τριών συρμών του μετρό κι ενός λεωφορείου.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Χαλίντ Μασούντ σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Γουέστμινστερ, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΚΑΡΦΙΑ ΩΣΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Συνολικά 19 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν σε στάδιο της πόλης Μάντσεστερ μετά από έκρηξη, δήλωσε η Αστυνομία της Περιοχής Μάντσεστερ σε ανάρτησή της στο Twitter νωρίς σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, “Λίγο πριν τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας (00:35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, 22 Μαίου 2017, η αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ. Έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί, με περίπου 50 τραυματίες”.

Μάρτυρες είπαν στο BBC ότι η έκρηξη έγινε μετά το τέλος της συναυλίας της αμερικανίδας ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε σε χώρο έξω από το στάδιο, και ότι ήταν ισχυρή.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι “το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό” μέχρι αντίθετων ενδείξεων, και παρέπεμψε στον ιστότοπό της στο Twitter για νεότερα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι θα συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) μετά την έκρηξη που έγινε σε μουσική συναυλία στην πόλη Μάντσεστερ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter: “Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια.”

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

— Τουλάχιστον 60 ασθενοφόρα έφτασαν στο στάδιο που έγινε η έκρηξη στο Μάντσεστερ, μεταφέροντας τραυματίες σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής (North West Ambulance Services).

Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για 59 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ αρκετοί τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της έκρηξης.

Από την πλευρά της, η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν 19 νεκροί, και περίπου 50 τραυματίες.

Όπως γίνεται γνωστό από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ έχουν κινητοποιηθεί μετά την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο και προσφέρουν την βοήθεια τους, για την μεταφορά τραυματιών.

Ο σταθμός του μετρό Βικτόρια που βρίσκεται στην περιοχή έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη κι αναμένεται να παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της ημέρας, με πολλούς ανθρώπους να παραμένουν στα κεντρικά σημεία της περιοχής, χωρίς να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 21.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι ήταν στη συναυλία.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσφέρουν υπνοδωμάτια, τσάι, αλλά και μέσα μεταφοράς (#roomformanchester) μέσω twitter.

Παράλληλα, οδηγοί ταξί μεταφέρουν δωρεάν ανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: