Η απάντηση του Φώτη Μπόμπολα στον Μητσοτάκη: Νόμιμη η διάσωση του “Πήγασου”




Ο Φώτης Μπόμπολας σήκωσε το γάντι που έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας την κυοφορούμενη συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της εκδοτικής επιχείρησης Πήγασος και του 32% του ποσοστού του Μega, το οποίο της ανήκει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα AIXMH, ο διευθύνων σύμβουλος της Πήγασος μίλησε για πολιτική παρέμβαση της ΝΔ, που προκαλεί έντονο προβληματισμό, και έκανε λόγο για σχέδιο διάσωσης της επιχείρησης, σε συνεννόηση με τις τράπεζες και με όρους διαφάνειας και νομιμότητας.

Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο νέας διαπλοκής, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Τσίπρα -Καμμένου, και πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, στον οποίο -όπως υποστηρίζει- χαρίστηκε το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ ύψους 38 εκατομ ευρώ, ώστε εκείνος με τη σειρά του να αγοράσει τον Πήγασο και κομμάτι του Μega -και να θέσει τα ΜΜΕ  στην υπηρεσία της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει, μάλιστα, ότι δεν θα δεχθεί παραμονή στο νέο διοικητικό σχήμα των παλαιών μετόχων (φωτογραφική θέση για τον Φώτη Μπόμπολα), ούτε διαγραφή μεγάλων δανείων χωρίς νόμιμες διαδικασίες (καρφί για ενδεχόμενο «κούρεμα» δανείων του Πήγασου).

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Μπόμπολα έχει δάνεια 170 εκατομ ευρώ και το σχέδιο εξαγοράς του 51% από τον Ιβάν Σαββίδη προβλέπει διαγραφή περίπου των 100 εκατ ευρώ από αυτά. Τα τραπεζικά στελέχη έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν θα προχωρήσουν στο «κούρεμα» αν δεν νομοθετηθεί προκαταβολίκά το ποινικώς ακαταδίωκτο, ώστε να μη βρεθούν στο μέλλον αντιμέτωπα με κακουργηματικές διώξεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πήγασος ΑΕ:
«Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες.
Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η “Πήγασος ΑΕ” δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού.
Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην “Πήγασος ΑΕ” γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: