Για “συλλογική ευθύνη της Χρυσής Αυγής” μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης




Σε παρέμβασή του για το επεισόδιο Κασιδιάρη κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση 5 Επιτροπών της Βουλής ενόψει της συζήτησης από αύριο στην Ολομέλεια του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν κατ’ αρχήν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, ο Πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βούτσης είπε, απευθυνόμενος προς τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Μάκη Μπαλαούρα, ότι η Χρυσή Αυγή, από μόνης της μέσω δηλώσεων βουλευτών της, αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της, υπερασπιζόμενη τις επιθετικές, όπως είπε, ενέργειες του βουλευτή της, και ως εκ τούτου στοιχειοθετείται η συλλογική ευθύνη, άρα νομιμοποιείται η αποπομπή της παράταξης από τις Επιτροπές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα της συνεδρίασης κ. Γεράσιμο Μπαλαούρα, είπε: «Κύριε Πρόεδρε, σωστά πράξατε και δώσατε τον λόγο στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το απαύγασμα των απόψεων επ’ αυτού του άκρως θλιβερού γεγονότος. Διότι από την ίδια την εκφορά του λόγου που ακούσαμε προηγούμενα ως εκπροσώπου της παράταξης, φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός, διάθεση λειτουργίας με έναν τέτοιο τρόπο, με προσχήματα, με επιχειρήματα ή με επικλήσεις γεγονότων, τα οποία δεν άπτονται ούτε της σημερινής διαδικασίας ούτε πρόσφατων ζητημάτων, έναντι προσώπων –του κ. Δένδια εν προκειμένω- άλλων, το οποίο σημαίνει πως παρ’ ό,τι είναι προφανές ότι εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε την αντίληψη της συλλογικής ευθύνης για τα πράγματα, επί του προκειμένου, με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνει τη συλλογική πολιτική ευθύνη για αυτήν τη συμπεριφορά».

Ο Πρόεδρος της Βουλής στήριξε το σκεπτικό του και στο γεγονός ότι, όπως είπε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεώργιο Γερμενή που διαμαρτυρήθηκε, «πάρτε τα πρακτικά, να καταλάβετε τι είπε προηγούμενα ο κ. Λαγός. Σας παρακαλώ πολύ. Πάρτε τα πρακτικά για να καταλάβετε τι είπε προηγούμενα ο εκπρόσωπός σας».

Ο κ. Λαγός είναι και αυτός βουλευτής της Χ.Α. και σε δήλωσή του μετά το επεισόδιο Κασιδιάρη εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια, είπε ενώπιον της Επιτροπής ότι «ο εκδημοκρατισμός σας είναι a la carte. Συνέβη ένα επεισόδιο και το καταδικάσατε όλοι. Ξεχνάτε όλοι ότι πριν από δύο χρόνια εξ αιτίας αυτού του κυρίου, (σ.σ.: εννοώντας τον κ. Δένδια) του Σαμαρά και του Αθανασίου ο κ. Κασιδιάρης, ο αρχηγός της ΝΔ και εμείς βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς στοιχεία. Ποιο από τα δύο είναι βία;».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι σήμερα, κατά την προκαταρκτική συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ενώπιον επιτροπών της Βουλής, ο κ. Κασιδιάρης επιτέθηκε φραστικά και απώθησε τον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Δένδια όταν πέρασε μπροστά του ενώ εκείνος μιλούσε.

Συμπεριφορά πεζοδρομίου από τον χρυσαυγίτη Κασιδιάρη: Έσπρωξε Δένδια, αγοραίες εκφράσεις

Άθλια επίθεση του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη μέσα στη Βουλή εναντίον του βουλευτή Νίκου Δένδια

Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν θα συμμετάσχει στις επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο, είπε ο Βούτσης

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 15/05/2017 17:14

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: