Φεύγουν από Λιλλήκα, πάνε Παπαδόπουλο, στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών




Η υποψηφιότητα του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργου Λιλλήκα για τις προεδρικές εκλογές του 2018, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο κόμμα, με αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών.

Πρώτος ανακοίνωσε την έξοδο του από το κόμμα ο Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος θα παραμείνει στη Βουλή ως ανεξάρτητος. Για την απόφασή του ο κ. Μυλωνάς ενημέρωσε τόσο τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα όσο και τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη ότι παύει να αποτελεί μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Συμμαχίας Πολιτών.

Για την απόφαση του ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ότι υπέρτατος στόχος της πολιτικής του δράσης ήταν, είναι και θα παραμείνει η ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και η αλλαγή στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης με τον τερματισμό της κομματοκρατίας σε όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών, δηλαδή επαναφορά της ιδιότητας του πολίτη και όχι του πελάτη. Σε ερώτηση κατά πόσο θα υποστηρίξει κάποιον άλλο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι είναι νωρίς για οποιεσδήποτε αποφάσεις. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ανάγκη συστράτευσης και συλλογικότητας είναι δεδομένη. Και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συναγωνιστές του, με τους οποίους βρίσκεται σε διάλογο, θα καταλήξουν συλλογικά.

Από τη Συμμαχία Πολιτών αποχώρησαν ο αναπληρωτής πρόεδρος, Στέλιος Αμερικάνος, ο αντιπρόεδρος Στέλιος Στυλιανού, ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, η γενική γραμματέας Ειρήνη Μάντολες, η πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών Μαρίνα Δημητρίου, και ο τέως βουλευτής και μέλος της Γραμματείας Νίκος Κουτσού. Σε κοινή δήλωση αφού ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Λιλλήκα, δήλωσαν: «Δεν πιστεύουμε ότι η παραμονή μας στα κομματικά αξιώματα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το οριστικό και αμετάκλητο της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα, προσθέτει οτιδήποτε θετικό, αλλά αντίθετα τραυματίζει την αξιοπρέπεια, το ήθος και την αξιοπιστία μας». Λένε επίσης ότι αποφάσισαν «χωρίς προσωπικές ατζέντες, αιχμές ή χαρακτηρισμούς σε βάρος οιουδήποτε, με σοβαρότητα και με πλήρη σεβασμό στην αντίθετη άποψη».

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, στον κατάλληλο χρόνο, θα τοποθετηθούν συλλογικά, συντεταγμένα και ξεκάθαρα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου.

20/05/2017 09:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτου
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: