Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017: Ήχοι και Χρώματα με διεθνή ονόματα




Με το βλέμμα στο μέλλον και με οδηγό πάντα την ποιοτική δημιουργία, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017  ξεκινάει το φετινό του πρόγραμμα με μεγάλα διεθνή ονόματα, αλλά και με σπουδαίες εκδηλώσεις Ελλήνων καλλιτεχνών, με πρωτότυπες παραγωγές και νέες διοργανώσεις.

Ένα πρόγραμμα που γεμίζει ήχους και χρώματα το υπέροχο κτιριακό συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών, έτσι όπως το εμπνεύστηκε για τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ ο Ιρανός Babak Safari, με δουλειές που έχει υπογράψει σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτήν την επιμονή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στην ποιότητα, αλλά και την εμμονή, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, στην πρωτότυπη παραγωγή εκδηλώσεων, τιμάει για μια ακόμη φορά η European Festivals Association, δίνοντας και πάλι στο Φεστιβάλ το label EFFE, Europe for Festivals, Festivals for Europe. Μια αναγνώριση που αντανακλά τόσο στο υψηλής ποιότητας πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, όσο και στην αδιάλειπτη παρουσία των εκδηλώσεων που γίνονται σ’ ένα ζωντανό πολιτιστικό συγκρότημα που λειτουργεί εδώ και 27 χρόνια.

Οι Monophonics, αυτή η γεμάτη ενέργεια psychedelic soul και heavy funk μπάντα από το Σαν Φρανσίσκο, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια. Τώρα, στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, θα παρουσιάσουν μια δυνατή συναυλία με νέα και παλιότερα αγαπημένα κομμάτια τους.

Δυο μέρες μετά, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, η Μονή Λαζαριστών θα γεμίσει με την απογειωτική, αλλά και ταυτόχρονα νοσταλγική και μελαγχολική μουσική του Goran Bregović.

Νωρίτερα, πάντως, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Λαζαριστών το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού και υπεύθυνοι γι’ αυτό θα είναι οι Postmodern Jukebox Orchestra! Ο ρυθμός της swing, της jazz, του fox-trot και της soul και πάρα πολλά γνωστά κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα γεμίσουν το χώρο και τις καρδιές των θεατών.

Άλλο ένα πάρτι, νοσταλγικό, Το πρώτο μας πάρτι, θα θυμίσει σε πολλούς ανέμελα χρόνια την Τρίτη 4 Ιουλίου. Δάκης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλι.

Για πρώτη φορά θα επισκεφτούν την Ελλάδα οι Ισλανδοί Kaleo και θα ανεβούν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών, την Τρίτη 25 Ιουλίου. Ένα μουσικό φαινόμενο που απλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, προσγειώνεται για ένα μοναδικό βράδυ στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Μετά τον «Στρατηγό» το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεργάζονται για μια ακόμη μοναδική παραγωγή. Αυτήν τη φορά, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, θα προβληθεί η ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο Χρυσοθήρας», με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ΚΟΘ.

Φυσικά, από το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πιο σημαντικές καλοκαιρινές μουσικές εμφανίσεις και παραστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών. Η σκηνοθετημένη από τον Παντελή Βούλγαρη μουσική παράσταση «Εννέα και Πέντε», με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Οδυσσέα Ιωάννου (9/6). «Γυναίκες», η μουσική συνάντηση των Φωτεινής Βελεσιώτου, Αναστασίας Μουτσάτσου, Μυρτώς Αλικάκη (12/6). Η πάντα μελωδική και δυναμική εμφάνιση του Μιλτιάδη Πασχαλίδη (16/6), η γοητευτική σύμπραξη του Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη (21/6), η απέραντη φωνή του Μάριου Φραγκούλη (17/7) και η ιδιαίτερα αισθαντική του Μπάμπη Στόκα (5/7) αλλά και «Ο δικός μας δρόμος» των Γιώργου Χατζηνάσιου και Γιώργου Θεοφάνους (19/7) θα βρεθούν στη Μονή Λαζαριστών.

Τέλος, ο Δημήτρης Μαραμής, μετά την επιτυχία του μιούζικαλ Ερωτόκριτος θα παρουσιάσει (3/7) τη συναυλιακή του εκδοχή, πάντα με τη μεστή φωνή του Θοδωρή Βουτσικάκη.

Φέτος θα λειτουργήσει σε ειδικό χώρο, στη μεγάλη βεράντα του συγκροτήματος της Μονής, η ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ, που μόνο μικρές μουσικές απολαύσεις δεν θα έχει! Διαμορφωμένος σαν μια μεγάλη υπαίθρια μπουάτ, σαν ένα καλοκαιρινό μπαρ κάτω από το φως των αστεριών και με θέα το ολόφωτο συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών, ο χώρος της Μικρής Σκηνής θα κάνει έναρξη με μια μοναδική και πρωτότυπη σύμπραξη των Opera

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: