Εργαζόμαστε για εξεύρεση λύσης που να οικοδομεί ένα μέλλον ασφάλειας, δηλώνει ο Κενεβέζος

Ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κενεβέζος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Τη σταθερή βούληση της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, σε σωστή, ορθή, βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη βάση, διατύπωσε ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση».

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Κενεβέζος αναφερόμενος στο εθνικό θέμα, τόνισε πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά σταθερά και με όλες τις δυνάμεις της εργάζεται για την εξεύρεση λύσης και συμφωνίας, αποδεκτής από την πλειονότητα του κυπριακού λαού, που να οικοδομεί ένα γόνιμο και παραγωγικό μέλλον ασφάλειας και ειρήνης για όλους τους κατοίκους του νησιού και σε αυτή τη βάση διενήργησε σε όλη τη διάρκεια των συνομιλιών».

Ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας επισήμανε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά «έθεσε προϋποθέσεις για την επίλυση του Κυπριακού σε σωστή, ορθή, βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη βάση, με τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων για το σύνολο του κυπριακού λαού, και όχι μόνο για τους Ελληνοκύπριους, να είναι τα πλέον σημαντικά», εξηγώντας πως η πρόταση που κατέθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης «αποτελεί παράθυρο ευκαιρίας, αλλά και ξεκαθαρίσματος των προθέσεων και αποσαφήνισης αυτών».

Ο Κυριάκος Κενεβέζος εξήγησε πως το Κυπριακό πρέπει να λυθεί «ως αρμόζει σ’ ένα σύγχρονο, ελεύθερο, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος» και κάλεσε την Άγκυρα «να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι της έντασης, να κρύβεται και να δημιουργεί εμπόδια στην επίλυση του Κυπριακού».

Όσον αφορά την οικονομία της Κύπρου, ο Κυριάκος Κενεβέζος εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας «πως οι δείκτες επιβεβαιώνουν και σηματοδοτούν ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε πραγματική πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης», πρόσθεσε όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς «οι συνέπειες της κρίσης ακόμα επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πολίτες».

Εξήγησε πως για την επίτευξη αυτού του στόχου «υπήρξε το πολιτικό υπόβαθρο και το κατάλληλο πλαίσιο που να υιοθετεί και να υλοποιεί τις αναγκαίες πολιτικές», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του συνόλου των κομμάτων.

Τέλος, σημείωσε «τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει κατακτήσει αξιοζήλευτη θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων που έχουν να κάνουν με την οικονομική συνεργασία και τη σταθερότητα στην περιοχή».

27/05/2017 10:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal