Επιτυχή εκτόξευση πυραύλου ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή ανακοίνωσε η Β. Κορέα




Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε επιτυχή εκτόξευση ενός νέου πυραύλου μεσαίας-μακράς ακτίνας δράσης χθες νωρίς το πρωί, υπό την επίβλεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν, με στόχο την πιστοποίηση μεταφοράς “πυρηνικής κεφαλής μεγάλης ακτίνας δράσης.”

Ο Κιμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για “εκφοβισμό” των χωρών που “δεν διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο” και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην παρερμηνεύσει την πραγματικότητα ότι οι κεντρικές ΗΠΑ βρίσκονται “εντός της ακτίνας δράσης” των πυραύλων της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ( KCNA).

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε χθες η Βόρεια Κορέα προσθαλασσώθηκε κοντά στη Ρωσία, ενώ οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την εκτόξευση αυτή, ως “μήνυμα” προς τη Νότια Κορέα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο πρόεδρο στην Σεούλ, ο οποίος υποστηρίζει την ανάπτυξη πλαισίου διαλόγου με την Πιονγιάνγκ.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε υπό τη μεγαλύτερη δυνατή γωνία, ώστε να μην παραβιαστεί η ασφάλεια των χωρών που συνορεύουν με την Βόρεια Κορέα. Ο πύραυλος κάλυψε απόσταση 787 χιλιομέτρων σε ύψος 2,111,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το KCNA.

15/05/2017 07:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σεούλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: