Επίθεση σε Αναστασιάδη εξαπολύει η ΕΔΕΚ για την στάση του έναντι του Ακιντζί




“Τόσο ο ΠτΔ όσο και όλοι όσοι εξωράιζαν τον Ακιντζί, τηρούν σιγή ιχθύος για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για τις προκλητικές του δηλώσεις”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Οι δηλώσεις και η προκλητική συμπεριφορά του κ. Ακιντζί ουδόλως μας προκαλεί έκπληξη διότι είναι αποτέλεσμα της στάσης την οποία είχαν επιδείξει τόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και άλλοι, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

“Να υπενθυμίσουμε ότι ως ΕΔΕΚ προειδοποιούσαμε ότι θα έπρεπε να ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναμέναμε τη συμπεριφορά του στις συνομιλίες και μετά να εκδηλώναμε οποιαδήποτε θετικά ή αρνητικά σχόλια. Λέγοντάς τα αυτά, δεχθήκαμε πρωτοφανή επίθεση με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

“Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος και οι υποστηρικτές του τόνιζαν με κάθε ευκαιρία ότι με τον κ. Ακιντζί μοιράζονταν κοινά οράματα, τον χαρακτήριζαν ως χαρισματικό ηγέτη με τον οποίο μπορούσαν να συνεννοηθούν για να βρεθεί λύση στο κυπριακό. Εξωράιζαν την εικόνα του παραλείποντας στην ουσία ότι είναι εκπρόσωπος της κατοχικής Τουρκιάς, προέβαιναν συνεχώς σε κοινωνικές εκδηλώσεις, τον επένδυαν με ανύπαρκτες καλές προθέσεις και γενικά τηρούσαν στάση που βοηθούσε στην αναβάθμιση της θέσης του ως εκπροσώπου του ψευδοκράτους.

“Σήμερα καλούμαστε να καταβάλουμε το κόστος αυτής της συμπεριφοράς.

“Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και όλοι όσοι εξωράιζαν τον Ακιντζί, τηρούν σιγή ιχθύος για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για τις προκλητικές δηλώσεις και την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Ακιντζί.

“Δεν έχουν προχωρήσει σε καμιά καταδικαστική δήλωση και πολύ περισσότερο στη στοιχειώδη αυτοκριτική που θα έπρεπε κατά τρόπο υπεύθυνο να είχαν προβεί. Αναμένουμε ότι όλα αυτά θα συνετίσουν τόσο τον Πρόεδρο όσο και τους υπόλοιπους υποστηρικτές της γραμμής του για να προχωρήσουμε όσο είναι καιρός σε αλλαγή τακτικής για εξεύρεση δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/05/2017 10:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: