Επικριτική, σύσσωμη, η αντιπολίτευση για την κατ’ αρχήν συμφωνία Αθήνας-δανειστών




Έντονα αντέδρασαν στην Ελλάδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην επίτευξη της προκαταρκτικής τεχνικής συμφωνίας κυβέρνησης και θεσμών για το κλείσιμο της αξιολόγησης και κάνουν λόγο για την υπογραφή ενός 4ου μνημονίου.

Μιλώντας σε τομεάρχες του κόμματος του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «συμφώνησε σε ένα τέταρτο μνημόνιο, διαφορετικό και σκληρότερο από τα προηγούμενα ώστε να μείνει στην εξουσία» και τόνισε ότι «ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου ανεβαίνει στα 12,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το mail Χαρδούβελη και 4 φορές περισσότερα από όσα ζητούσε το ΔΝΤ το 2014»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Φώφη Γενηματά ανέφερε ότι για πολλούς μήνες η κυβέρνηση “δήθεν διαπραγματεύονταν”, ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την αβεβαιότητα. «Τώρα, με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου. Δεσμεύουν την χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση, ένα μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ )για πολλά χρόνια», τονίζει σε δήλωσή της.

Για «νέο μνημόνιο, με νέα σκληρά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων», έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι ότι «οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και το Ποτάμι. «Η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει και η τεράστια καθυστέρηση πληρώθηκε και θα πληρωθεί ακριβά από τους Έλληνες. Το 4ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής όπου κυριάρχησαν αυταπάτες αλλά κυρίως απάτες», σχολιάζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 02/05/2017 16:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: