Επίκειται επαναλειτουργία του Mega: Οι σχεδιασμοί Σαββίδη εάν πάρει τον έλεγχο του καναλιού




Αλλάζει εντελώς το σκηνικό για το Mega μετά τη χθεσινοβραδινή παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων του νέου μετόχου και προέδρου του ΠΑΟΚ, κ. Ιβαν Σαββίδη.

Ο Ελληνοπόντιος επιχειρηματίας, φανέρωσε τις προθέσεις του, πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση ότι εξαγόρασε το 20% του Μεγάλου Καναλιού από τον κ. Φώτη Μπόμπολα, εκδότη του Εθνους και ιδιοκτήτη του Πήγασου.

Ο τελευταίος διαθέτει το 13% των μετοχών του Mega και προτίθεται να παραμείνει στο τηλεοπτικό σκηνικό. Πιστεύεται ότι η επαναλειτουργία του καναλιού θα βοηθήσει και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης του κ. Μπόμπολα, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας έκανε κίνηση-ματ και ανακοίνωσε την πώληση μέρους του Mega στον κ. Σαββίδη.

Τώρα όλοι αναμένουν τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαϊου. Ως γνωστόν, ο ΔΟΛ διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό μετοχών του Mega, οι οποίες θα πουληθούν από τις τράπεζες, μαζί με τα υπόλοιπα μέσα μαζικής ενημέρωσης που διαθέτει.

Η πλευρά του κ. Σαββίδη δεν κρύβει ότι θα καταθέσει πρόταση και για τις μετοχές του Mega, που διαθέτει ο ΔΟΛ, όπως και για τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ, την ιστοσελίδα in.gr, και τα τυπογραφεία της Ίριδας. Εάν είναι ο νικητής του πλειστηριασμού, θα προχωρήσει σε αγορά και άλλων ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν κερδίσει τον πλειστηριασμό οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και αναμένεται να δοθεί εντολή για άμεση επαναλειτουργία του Mega. Παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες, ο κ. Σαββίδης διατηρεί επαφή με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία διαθέτει το 40% περίπου των μετοχών του Μεγάλου Καναλιού. Επιδίωξη του είναι η συνεργασία και η ένωση όλων των δυνάμεων των μετόχων του Mega, ώστε να καταστεί ξανά το κανάλι πηγή σοβαρής και έγκυρης ενημέρωσης.

Ο κ. Σαββίδης απευθύνθηκε χθες το βράδι στο προσωπικό του καναλιού, ανέφερε ότι είναι οι εργαζόμενοι που έσωσαν το Mega και ανακοίνωσε ότι εάν θα προχωρήσει σε πληρωμή των καθυστερημένων μισθών. «Κύριο καθήκον μας», είπε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους».

Επίσης κατέθεσε και το στίγμα του για το πως βλέπει το κανάλι:

«Το MEGA είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο κανάλι της Ελλάδας. Πρέπει να αποτρέψουμε την απώλειά του. Εμείς, ως μέτοχοι της εταιρείας, πιστεύουμε ότι το κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, οι οποίοι έσωσαν το κανάλι, παρά τη δεινή του οικονομική κατάσταση”.

Ο κ. Σαββίδης απάντησε και σε όσους εξέφρασαν φόβους για το είδος του δελτίου ειδήσεων που σχεδιάζει στην περίπτωση που οι σχεδιασμοί του για έλεγχο του Mega επιτύχουν:

“Είμαι πεπεισμένος», είπε, «ότι το MEGA πρέπει να γίνει ο κύριος φορέας των αμερόληπτων ειδήσεων, όπου η ημερήσια διάταξη θα έχει στην πρώτη θέση την ηθική και την αλήθεια».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: