Ελένη Ψυχούλη: “Η Θεσσαλονίκη έχει την παράδοση της νοστιμιάς μέσα της”




“Η Θεσσαλονίκη έχει την παράδοση της νοστιμιάς μέσα της” λέει η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια Ελένη Ψυχούλη, που όποτε την επισκέπτεται, αυτό που θέλει είναι να γευτεί το “αληθινό φαγητό” αυτής της πόλης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” η κ.Ψυχούλη τόνισε ότι η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει το ισχυρό όπλο της στον τουρισμό.

“Βρέθηκα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο street food festival που διοργανώθηκε στο δημαρχείο και εντυπωσιάστηκα από τη συμμετοχή. Διαπίστωσα ωστόσο, ότι πάρα πολλοί ήταν ξένοι επισκέπτες από τα Βαλκάνια και άλλες περιοχές. Ένα φεστιβάλ δηλαδή από μόνο του, μπορεί να αποτελέσει λόγο για να επισκευτεί κανείς την πόλη”, σημείωσε.

Σύμφωνα με την κ.Ψυχούλη “το street food ή αλλιώς φαγητό του δρόμου και καμιά φορά γνωστό και ως “βρώμικο” είναι μια τάση που επικρατεί στη παγκόσμια γαστρονομία, ακόμη και στην υψηλή γαστρονομία. “Αφενός διότι αφορά τους πάντες, όλες τις ηλικίες, είναι δημοφιλές αλλά και φθηνό, μην το ξεχνάμε αυτό. Είναι μια μόδα, μπορούμε θα μπορούσαμε να πούμε”.

Άλλωστε, όπως εξηγεί, το φαγητό του δρόμου σήμερα δεν είναι σαν αυτό που ξέραμε από παλιά. “Σήμερα στο street food συναντάμε νέα προϊόντα που μπορεί να προέρχονται από παραδοσιακά εδέσματα όπως το περέκ και να σερβίρονται διαφορετικά, ως παραλλαγές, υπάρχει και μια τάση χορτοφαγική ενώ παρατηρούμε να κάνει την εμφάνισή του fast food με θαλασσινό φαγητό”, επισημαίνει η κ.Ψυχουλή.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική γαστρονομία, η κ.Ψυχούλη αναφέρθηκε σε μια νέα τάση που προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και αφορά γνήσιες γεύσεις, αυθεντική κουζίνα σε λογικές τιμές, “ελαφρώς δημιουργική που μπορεί να αγκαλιάσει όλον τον κόσμο”. “Στη Θεσσαλονίκη τρως καλά παντού, ακόμη και σε ένα καφενείο, θα φας νόστιμους μεζέδες”, είπε.

Η κ.Ψυχούλη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή διάφορες γαστρονομικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, όπως η 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition που αρχίζει αύριο Παρασκευή.

Πρόκειται για την έκθεση προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού και μαρμελάδων, ξυδιών και αρτυμάτων, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών, βοτάνων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο πολιτισμού «Lab’Attoir» και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 7 Μαΐου.

Νικόλ Καζαντζίδου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: