Εκρηκτικό δέμα είχε σταλεί σε οίκο αξιολόγησης στην Ιταλία: Βλέπουν τους “Πυρήνες της Φωτιάς”




«Τον περασμένο Μάρτιο εντοπίσθηκε και απενεργοποιήθηκε εκρηκτικό δέμα που απευθυνόταν σε οίκο αξιολόγησης του Μιλάνου», γράφει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την Corriere, η είδηση διέρρευσε τώρα, διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και πάλι με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία», μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο, αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Για το συγκεκριμένο πακέτο δεν έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά, παρά μόνο ότι είχε παρόμοιο «περιεχόμενο», όσον αφορά στην εκρηκτική ύλη και την συνδεσμολογία με τα πακέτα που έφτασαν σε Παρίσι και Βερολίνο, τον περασμένο Μάρτιο. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ακόμα πως πιθανώς ως αποστολέας του δέματος να είναι ένας Έλληνας πολιτικός ή μέλος της κυβέρνησης. Τον περασμένο Μάρτιο εξάλλου, οι «Πυρήνες» είχαν αναλάβει την ευθύνη για τρομο-δέμα που έσκασε στα χέρια υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Παρίσι με φερόμενο αποστολέα τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια και για άλλο πακέτο που έφτασε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη. Παράλληλα, η ελληνική αστυνομία είχε «μπλοκάρει» ακόμα οκτώ τέτοια πακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν απευθύνει, σε κείμενά τους «χαιρετισμούς στην Ιταλική Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai» και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο. Πρόκειται για τα μέλη της Fai που κρίθηκαν ένοχα από την ιταλική δικαιοσύνη για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Αnsaldo Nucleare, στην Γένοβα, στις 7 Μαΐου του 2012.

Η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει, τέλος, ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και άλλες αποστολές εκρηκτικών δεμάτων, μέσα στον Ιούνιο.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές που προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει σύνδεση με τα δύο πακέτα-βόμβες που εστάλησαν σε Παρίσι και Βερολίνο. Η έρευνα θα διεξαχθεί πλέον σε δύο επίπεδα: Πρώτον αν το τρομοπακέτο εστάλη από την Ελλάδα, πράγμα που σε πρώτη φάση δεν θεωρείται πιθανό από τις ελληνικές αρχές, και δεύτερον αν υπάρχει συνεργασία των οργανώσεων αυτού του χώρου σε διαφορετικές χώρες όπως εξάλλου και οι ίδιοι υποστηρίζουν κάνοντας λόγο για τη FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: