Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Πόλη για τον τελικό: Οι Τούρκοι μιλούν για επεισόδιο




Νέο επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ με οπαδούς του Ολυμπιακού που μένουν σε ξενοδοχείο στο Μπεσικτάς. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν χθες τη νύχτα κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια και άρχισαν να τριγυρνούν στην περιοχή. Τότε η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και οι οπαδοί διαλύθηκαν στα γύρω σοκάκια. 

Η Χουριέτ σχολιάζει ότι από τη μέρα που ήρθαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην Τουρκία δεν ησύχασαν και πως χθες επισκέφθηκαν την Αγία Σοφία. Μπήκαν στην Αγία Σοφία με σημαίες και πανό και φωτογραφήθηκαν. Έχει σημάνει συναγερμός για τον αγώνα μεταξύ Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακού σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια.

Στο μεταξύ σε ανώτατο επίπεδο είναι ο έλεγχος ασφαλείας για το Final Four σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρουν ότι για την ασφάλεια των φιλάθλων έχουν αναλάβει καθήκοντα 1100 άντρες των ειδικών δυνάμεων και 1800 αστυνομικοί.

Στο στάδιο Σινάν Ερντέμ όπου σήμερα στις 21.00 θα αγωνιστούν ο Ολυμπιακός με τη Φενέρπαχτσε χρησιμοποιείται σύστημα αναγνώρισης προσώπων ενώ σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια γύρω από το στάδιο θα υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Όλοι οι υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν στο πέτο τους κάμερα και οι εικόνες μεταδίδονται αμέσως σε ειδικό όχημα ελέγχου. “Δεν μπορεί ούτε πουλί να πετάξει” πάνω από το στάδιο, σχολιάζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Γύρω από το στάδιο ανέλαβαν επίσης αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και ειδικοί για εξολόθρευση βομβών.

Στους περισσότερους Δήμους της Τουρκίας έχουν στηθεί γιγαντοοθόνες  για τον αγώνα Ολυμπιακού – Φενέρ. Ο Δήμαρχος Άγκυρας ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι στο κέντρο της πόλης  στην πλατεία Κιζιλάι στο Γκιουβένπαρκ θα στήσει μεγάλη οθόνη για τον αγώνα. Η ανακοίνωση έγινε μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ.

ΚΥΠΕ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 21/05/2017 13:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: