“Διπλοπρόσωπη η στάση της Ε.Ε.”, δικαιολογείται ο Ερντογάν: Η απόφαση στους Ευρωπαίους




“Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχθούμε περισσότερο τη διπλοπρόσωπη στάση της ΕΕ η οποία αψηφεί την περηφάνια της χώρας μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός του όπου εκλέγεται σήμερα και πάλι Πρόεδρος του κόμματος έπειτα από 998 μέρες απουσίας. 

“Είτε η ΕΕ θα τηρήσει τις υποσχέσεις που μας έδωσε ή ο καθένας θα κάνει αυτό που ξέρει. Η δική μας προτίμηση είναι να συνεχίσουμε το δρόμο της ΕΕ παρόλα όσα έγιναν. Την απόφαση εδώ θα την λάβει η ΕΕ”, ανέφερε.

Με 1370 υπογραφές ο Ταγίπ  Ερντογάν προτάθηκε ως ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

“Μάλιστα που είχαμε μείνει;”, είπε ο Ερντογάν στους συνέδρους του κόμματος στην ομιλία του ενώ έστειλε σαφές μήνυμα και στους Γκιουλενιστές λέγοντας πως “είτε είναι ο πατέρας μου, είτε είναι ο γιος μου θα στραφώ εναντίον τους”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν θα αρθεί αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Τουρκία. “Είχαμε 249 νεκρούς στο πραξικόπημα και μας ρωτάτε πότε θα αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν θα αρθεί. Μέχρι πότε; Μέχρι να υπάρξει ηρεμία, ευημερία. Τι σας λείπει; Δεν μπορείτε να πάτε στις δουλειές σας; δεν μπορείτε να πάτε στα σχολεία σας; Εμείς όταν ήρθαμε στην εξουσία υπήρχε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα εργοστάσια, οι δουλείες ήταν προβληματικές”, είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η ανεργία θα μειωθεί σύντομα σε μονοψήφιο αριθμό.

Οι σύνεδροι έφτασαν στο εκλογικό συνέδριο στην Άγκυρα από 81 επαρχίες με 565 λεωφορεία. Δικαίωμα ψήφου έχουν 1470 άτομα . Με τουρκικές σημαίες και σημαίες του ΑΚΡ μπήκαν στην αίθουσα με μουσική του κόμματος φωνάζοντας ‘Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν’. Ο Ταγίπ Ερντογάν δάκρυσε ακούγοντας τα συνθήματα που φώναζαν οι σύνεδροι υπέρ του.

ΚΥΠΕ – ‘Αννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 21/05/2017 16:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: