Δύο οι νεκροί της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που εκτροχιάστηκε έξω από το Άδενδρο




Σε δύο, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανέρχονται οι νεκροί που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτροχιάστηκε στα 200 μέτρα από το ‘Αδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Δυο νεκροί, τρείς σοβαρά τραυματίες -εκ των οποίων οι δυο είναι πολυτραυματίες- ένας διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση και τέσσερις ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ , επικαλούμενη τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες έχουν σπεύσει στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η άμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του προσωπικού της αμαξοστοιχίας.
Ειδικότερα, συμμετείχαν 28 διασώστες και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα.
Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα προσωπικό καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της αστυνομίας και της Τροχαίας.
Επίσης, άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά με λεωφορεία και εφεδρική αμαξοστοιχία στον τελικό τους προορισμό των επιβατών που δεν τραυματίστηκαν αλλά και των επιβατών που λόγω της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας είχαν παραμείνει σε εκατέρωθεν σταθμούς.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλη η σιδηροδρομική οικογένεια εκφράζει «τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Σημειώνουμε ότι έφτασαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου οι τρεις μεταφερόμενοι με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ο τραυματίας που ήταν διασωληνομένος, έχει ήδη μπει στο χειρουργείο, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη.

Έφτασε και στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως ο τραυματίας που μετέφερε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που υπολογίζονται στα 100 άτομα, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με την ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Υπογραμμίζεται ότι στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ.

“Είδα το χάρο με τα μάτια μου”: Μαρτυρία του Γιώργου Μυλωνά, που είδε το τρένο να διαπερνά το σπίτι του γείτονα

14/05/2017 00:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: