Αμερικανοί αστυνομικοί ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και Τούρκους μπάτσους, έξω από τον Λευκό Οίκο. Photo via www.mignatiou.com

Χύθηκε αίμα έξω από την τουρκική πρεσβεία: Επίθεση μπάτσων του Ερντογάν εναντίον διαδηλωτών

Οι μπάτσοι του Ταγίπ Ερντογάν, μετά τα επεισόδια που δημιούργησαν το πρωί εναντίον Κούρδων υποστηρικτών του PKK και του YPG, επιτέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας σε διαδηλωτές έξω από την τουρκική πρεσβεία. Τραυματίστηκαν εννέα άτομα από τη βία των αστυνομικών. Έγιναν και δύο συλλήψεις.

Η επίθεση εναντίον των Κούρδων διαδηλωτών ήταν βίαιη και “χύθηκε αίμα”, μας είπε ο συνάδελφος Πέτρος Κασφίκης, που βρέθηκε εκεί και βιντεογράφησε τα επεισόδια για το κανάλι Star και την ιστοσελίδα μας MIGNATIOU.COM.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, οι μπάτσοι βγήκαν από την τουρκική πρεσβεία και επιτέθηκαν στους ανυπεράσπιστους Κούρδους. Φορούσαν μαύρα κουστούμια και γραβάτες και μαύρα γυαλιά. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, και τον συνέδεσαν με τους τζιχαντιστές του ISIS.

Οι Αμερικανοί αστυνομικοί παρενέβησαν αμέσως αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν συλλήψεις επειδή οι Τούρκοι αστυνομικοί είχαν διπλωματικά διαβατήρια.

Be the first to comment on "Χύθηκε αίμα έξω από την τουρκική πρεσβεία: Επίθεση μπάτσων του Ερντογάν εναντίον διαδηλωτών"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*