Χαιρετίζουν τη νίκη του Μακρόν οι Τσίπρας και Μητσοτάκης: Νέα εποχή στη Γαλλία και την Ευρώπη




Ανάσα για ολόκληρη την Ευρώπη, χαρακτηρίζει τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο twitter. Σημειώνει τη βεβαιότητα του ότι η συνεργασία των δύο θα είναι στενή προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη και να μην επαναληφθεί ο εφιάλτης της ακροδεξιάς.

«Η νίκη του @EmmanuelMacron είναι μια ανάσα για την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστούμε μαζί στενά προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Ώστε η Γηραιά Ήπειρος, όπως τονίζει ο πρωθυπουργός, «να εμπνεύσει ξανά τους λαούς της, να μη ξαναζήσουμε ποτέ τον εφιάλτη της ακροδεξιάς».

«Σήμερα ξεκινά νέα εποχή ρεαλισμού και ελπίδας για τη Γαλλία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Χαιρετίζω τη μεγάλη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν. Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή ρεαλισμού και ελπίδας για τη Γαλλία», δήλωσε πριν απο λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών.

«Είναι μία νίκη με αντανάκλαση σε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που μάχονται για την ελευθερία, την αλληλεγγύη και τις μεταρρυθμίσεις, που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Είναι μια ήττα των δυνάμεων της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του εθνικιστικού απομονωτισμού», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Είναι ταυτόχρονα ένα μήνυμα νέων πολιτικών συνθέσεων που ενώνουν δυναμικά πολιτικά ρεύματα. Αλλά και μία επιτυχία που δίνει νέα πνοή στην ευρωπαϊκή ιδέα. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα. Για να πάμε μπροστά με ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη. Αργά ή γρήγορα θα έρθει και η σειρά της πατρίδας μας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και δυο σχετικές αναρτήσεις στο Twitter.
«Νίκη της ελευθερίας, της Ευρώπης, των μεταρρυθμίσεων. Ήττα του δημαγωγικού εθνολαϊκισμού. Συγχαρητήρια #EmmanuelMacron . #France2017», έγραψε στην πρώτη ενώ στη δεύτερη τόνισε: «Η νίκη #Macron δείχνει ότι το πολιτικό εκκρεμές στην Ε.Ε. αλλάζει φορά. Οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της λογικής & της συνεργασίας επιστρέφουν».

ΠΟΤΑΜΙ: Ο Μακρόν δείχνει τον δρόμο σε πολίτες και πολιτικούς

Η νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν, ενός νέου, τολμηρού και προοδευτικού Ευρωπαίου που τοποθετείται πέραν της Δεξιάς και της Αριστεράς, είναι νίκη των πολιτών που υπερασπίζονται την ανοιχτή δημοκρατία και τις ανοιχτές κοινωνίες. Δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους, ανάπτυξη και αξιοκρατία, όρια σε συμφέροντα, συντεχνίες και κομματικούς μηχανισμούς, διαφάνεια, δικαιοσύνη και ελεύθερα ΜΜΕ, είναι όσα υπερασπίστηκε ο Εμμανουέλ.

Γι΄ αυτό δεν είχαμε κανένα δισταγμό να ταχθούμε απο την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, πράγμα που δεν έκαναν δυνάμεις και πολιτικοί που δηλώνουν προοδευτικοί αλλά τελικά είναι προσκολλημένοι σε παλιά σχήματα.

Εθνικιστές, λαϊκιστές, κρατιστές, δημαγωγοί, αντιευρωπαϊστές έχασαν στη Γαλλία μια μεγάλη μάχη. Ενώθηκαν, πάλεψαν, χρησιμοποίησαν ύπουλα μέσα, αλλά στη Γαλλία δεν τα κατάφεραν.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν και οι αληθινά προοδευτικές δυνάμεις της ηπείρου πρέπει να προχωρήσουν σε ρήξη με το παλιό σύστημα προς όφελος των λαών της Ευρώπης. Να πάρουμε όλοι – πολίτες και πολιτικοί – το ρίσκο που μας αναλογεί. Αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί και όχι μόνο στη Γαλλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: