«Ασημένιος» στη Μασσαλία ο Κοκκαλάνης: Η μεγάλη εμφάνιση του Έλληνα ιστιοπλόου

Byron Kokkalanis from Greece sails during an RS:X Mens class race in the Rio 2016 Olympic Games Sailing events at the Marina da Gloria in Rio de Janeiro, Brazil, 12 August 2016. EPA/NIC BOTHMA
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βύρων Κοκκαλάνης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης RSX στη Μασσαλία και επιβραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος, ο οποίος έχει πλέον προπονητή τον Νίκο Κακλαμανάκη, έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και μετά από 8 ιστιοδρομίες, στις οποίες είχε μία 1η θέση και μία 2η, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 91,50 βαθμούς ποινής σε σύνολο 108 σκαφών. Πρώτος ήταν ο Γάλλος Λ. Γκιαρντ με 64,50 β.π. και τρίτος ο Ιταλός Μ. Καμπόνι με 114, 50 β.π.

Και ένας νεαρός ιστιοπλόος μας, ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, επίσης κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, αλλά στην κατηγορία U17, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 85 β.π. σε σύνολο 20 σκαφών.
Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470, που έγινε στο Μονακό, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πήραν την 5η θέση, ενώ οι Βασίλης Παπουτσόγλου και Ιωάννης Ορφανός την 7η.
Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα FINN ο Γιάννης Μιτάκης πήρε την 8η θέση.

Δημήτρης Βασιλόπουλος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: