Άρωμα Ρόδου στην Έκθεση “Greek Panorama 2017 “: Η Ροδίτικη Ομογένεια στο πλευρό του Δήμου




Τον μοναδικό ιστορικό, πολιτιστικό, πνευματικό και φυσικό πλούτο που διαθέτει, αιώνες τώρα, το νησί της Ρόδου, ανέδειξε ο Δήμος Ρόδου, αυτή τη φορά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην 1η Έκθεση Τουρισμού, Πολιτισμού και Γαστρονομίας “Greek Panorama 2017- Tourism, Culture, Gastronomy”, που ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε από τις 11-13 Μαϊου 2017 στην καρδιά του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση έλαβε χώρα στον εμβληματικό σταθμό Grand Central Terminal, ένα ιστορικό κτίριο – σύμβολο αρχιτεκτονικής, στη καρδιά του Μανχάτταν, στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για έναν χώρο από τον οποίο διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 750.000 άτομα, εργαζόμενοι και ξένοι επισκέπτες.

Δυναμική και ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο συμμετείχαν και τα νησιά Κάσος , Λέρος, Πάρος, Αντίπαρος και Μήλος.

Η έκθεση “Greek Panorama 2017 διοργανώθηκε από την Hellas North Events Inc. Και ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μία τέτοια έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αποκλειστικά για την προβολή της Ελλάδας, του τουρισμού και της γαστρονομίας της.

Επιφανείς προσωπικότητες του Απόδημου Ελληνισμού, παράγοντες της θρησκευτικής, πολιτικής, τουριστικής και επιχειρηματικής ζωής της Αμερικής, πρέσβεις, δημοσιογράφοι Έλληνες και ξένοι, επισκέφθηκαν τo stand της Ρόδου και συνομίλησαν με την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η οποία μαζί με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομογένεια και δη τους Απόδημους Ρόδιους, παρουσίασαν ολοκληρωμένα το νησί της Ρόδου.

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Ροδίτικης Ομογένειας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ροδίων των ΗΠΑ «Απόλλων» κο Στηβ Πελαρδή και τη συμμετοχή στελεχών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αποδήμων Ροδίων ΗΠΑ.

Ανάμεσα στους επιφανείς Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής, επισκέπτες της έκθεσης, που στήριξαν και την παρουσία της Ρόδου, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: