Ανοίγει η σελίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας, η πρώτη δήλωση του Προέδρου Μακρόν




«Ανοίγει μια νέα σελίδα» για τη Γαλλία, «αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», δήλωσε απόψε ο νικητής των προεδρικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Γυρίζουμε μια νέα σελίδα στη μακρά ιστορία μας απόψε», τόνισε ο Μακρόν εκφράζοντας την ευχή αυτή να είναι μια σελίδα «ελπίδας και εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται».

Ο Μακρόν, που είχε μια «σύντομη» και «εγκάρδια» τηλεφωνική συνδιάλεξη με τη Μαρίν Λεπέν, λίγο πριν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα, κέρδισε με μεγάλη διαφορά την υποψήφια της ακροδεξιάς στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που σημαδεύτηκε από μεγάλη αποχή.

Αναμένεται να κάνει εκτενέστερες δηλώσεις από στιγμή σε στιγμή στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του στο Παρίσι, πριν πάει στο Λούβρο για να γιορτάσει τη νίκη του μαζί με τους υποστηρικτές του.

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Η ίδια χαρακτήρισε τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, ιστορικά.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ “συνεχάρη θερμά” τον Εμανουέλ Μακρόν για της εκλογή του στο προεδρικό θώκο της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο, ο Ολάντ επισήμανε ότι η νίκη του Μακρόν δείχνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών επιθυμεί να ενωθεί γύρω “από τις αξίες της Δημοκρατίας”.

– Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι οι Γάλλοι πολίτες επέλεξαν τον Εμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο της χώρας επιλέγοντας να κρατήσει η Γαλλία την θέση της στην καρδιά της Ευρώπης.

– Η υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε πριν από λίγο ότι η διαφαινόμενη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής γενιάς και φέρνει ελπίδα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: