Ανατροπή για το Obamacare: Aρμόδια επιτροπή Βουλής ενέκρινε κατάργησή του




Η αρμόδια επιτροπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την ακύρωση κι αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, το οποίο είναι γνωστό ως Obamacare.

Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Στο νομοσχέδιο, διατηρούνται σε ισχύ ορισμένες σημαντικές προβλέψεις του Obamacare, ενώ προβλέπεται η διάθεση κονδυλίου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε όσους είναι ασφαλισμένοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες δαπάνες για την πρόσβαση τις υπηρεσίες υγείας, με την κατάργηση του Obamacare.

Πρόβλεψη αύξησης της οικονομικής δαπάνης για τα συνταγογραφημένα φάρμακα κατά 4% έως 7% μέχρι το 2021

Η οικονομική δαπάνη για τα συνταγογραφημένα φάρμακα στις ΗΠΑ, θα αυξηθεί από 4% έως 7% μέχρι το 2021, ενώ θα διακυμανθεί μεταξύ 580-610 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιοποίησε σήμερα η QuintilesIMS Holding, μειώνοντας προηγούμενη μακροπρόθεσμη εκτίμησή της.

Η QuintilesIMS επεξεργάζεται στοιχεία της φαρμακευτικής βιομηχανίας και στην προηγούμενη εκτίμησή της προέβλεπε αύξηση της δαπάνης κατά 6% έως 9% μέχρι το 2021.

Η πρόβλεψη της αύξησης της οικονομικής δαπάνης για τα συνταγογραφημένα φάρμακα μειώθηκε, καθώς μειώθηκε ο αριθμός των νέων φαρμάκων που κυκλοφόρησαν το 2016, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι φαρμακοβιομηχανίες μειώνουν την κυκλοφορία νέων φαρμάκων εξαιτίας των πιέσεων που δέχονται από τη διαμόρφωση των τιμών, αλλά και του κλιμακούμενου εμπορικού ανταγωνισμού.

04/05/2017 05:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: