Ανανέωση κράτησης για δύο άτομα και νέα μαρτυρία για την απαγωγή της 4χρονης




Ανανεώθηκε για ακόμα τρεις μέρες το διάταγμα προσωποκράτησης για δύο άτομα τα οποία είχαν συλληφθεί για την υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Μαρίε Ελένης.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, το ΤΑΕ Λευκωσίας που ασχολείται με την υπόθεση νυχθημερόν, παρουσίασε στο δικαστήριο τόσο τον ταξιτζή που τελεί υπό κράτηση όσο και ακόμη έναν Κύπριο, ζητώντας οκταήμερη κράτηση, ενώ το δικαστήριο ενέκρινε κράτηση τριών ημερών.

Ο ταξιτζής συνελήφθη όταν κατονομάστηκε πως ήταν αυτός που διενήργησε την κούρσα διαφυγής του Νορβηγού πατέρα και της Μαρίε- Ελένης, από την Ακρόπολη προς τη βιομηχανική περιοχή Τσερίου.

Σύμφωνα, όμως με όσα ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο η Αστυνομία, υπάρχει μαρτυρία ότι στο Τσέρι δεν αποβιβάστηκε από το ταξί ένας άντρας και ένα παιδί, αλλά μια γυναίκα και ένα παιδί, δεδομένο που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην περίεργη αυτή υπόθεση που διαδραματίζεται εδώ και μια βδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο εκ των συλληφθέντων ως ύποπτος 39χρονος από τη Συρία αφέθηκε προχθές ελεύθερος μετά που διαπιστώθηκε ότι το όχημα μάρκας Range Rover που κατέχει δεν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση.

Υπό κράτηση εξακολουθεί να βρίσκεται μια 39χρονη από την Ολλανδία, η οποία είχε ζητήσει από τον ταξιτζή να έρθει την ημέρα της απαγωγής στη Λευκωσία από τη Λεμεσό που είναι η έδρα του, για να μεταφέρει ένα πρόσωπο και ένα μωρό, έναντι αμοιβής 100 ευρώ.

Η Ολλανδή συνεχίζει να αρνείται ότι γνωρίζει οτιδήποτε άλλο για την υπόθεση.

Οι Αρχές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πατέρας και παιδί βρίσκονται ακόμα στην Κύπρο και το πιο πιθανόν στις ελεύθερες περιοχές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: