ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0: Ο Μπακασέτας έκρινε τον αγώνα μεταξύ των Δικεφάλων Αετών




Το γκολ του Μπακασέτα στο 42΄ έκρινε το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των play off της Super League, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 1-0 και μία… στροφή πριν το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος απόκτησαν προβάδισμα ενός βαθμού από τους Θεσσαλονικείς (9 έναντι 8) κι ως εκ τούτου έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που δίνει το «εισιτήριο» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαλεζά στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Χιμένεθ: «Ολοι χρειαζόμαστε ανανέωση»

Η κόπωση είναι δεδομένη, αλλά η ΑΕΚ οφείλει να κάνει την τελική της προσπάθεια. Αυτό δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη 1-0 επί του ΠΑΟΚ και επίσης χαρακτήρισε ως «μειονέκτημα» για την ομάδα του το ΟΑΚΑ, που δεν είναι ποδοσφαιρική “έδρα”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Από σεβασμό προς την ΑΕΚ, τον κόσμο και τους εαυτούς μας έπρεπε να καθαρίσουμε την εικόνα που δείξαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό και να εμφανιστεί η ομάδα που είχε καιρό να εμφανιστεί. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο σημαντικό μονο το αποτέλεσμα – αν κι εκεί επικεντρωνόμαστε όλοι. Η εικόνα που έδειξε σήμερα η ομάδα ήταν η εικόνα μας και σε άλλα παιχνίδια. Σε κάποια άλλα δεν τη δείξαμε.

Όλοι χρειάζονται πλέον ανανέωση. Κι εγώ ο ίδιος. Αλλά αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι μια τελευταία προσπάθεια. Τη δική μας τελευταία προσπάθεια, γιατί δεν εξαρτάται από εμάς. Αλλά πρέπει να τελειώσουμε καλά το πρωτάθλημα.
Είναι κάτι πολύ βάρβαρο αυτό με τα πλέι οφ. Έπειτα η ΑΕΚ είχε τρεις προπονητές. Οπότε τρεις διαφορετικοί σχεδιασμοί. Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι καλό για τους παίκτες. Το σημαντικό για να φτάσει μια ομάδα καλά στα πλέι οφ ή να φτάσει στο φινάλε του πρωταθλήματος σε καλή κατάσταση θα πρέπει να έχει καλό ρόστερ και να έχει καλή προετοιμασία. Δεν μπορώ να μιλήσω για το τι έγινε στην ΑΕΚ, γιατί δεν ήμουν εδώ. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου όμως, γιατί αν εξαιρέσουμε κάποια παιχνίδια τα έδωσαν όλα.

Βρήκα μια ομάδα απογοητευμένη, χωρίς υπάρχει ευτυχία. Και ήμασταν η καλύτερη ομάδα του δευτέρου γύρου. Μόνο ο άδικος τελικός του Κυπέλλου έβλαψε τους παίκτες μου. Στη ζωή πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να μαθαίνουμε. Και εμείς προσπαθούμε να μαθαίνουμε».

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που παίζει με το μεγαλύτερο μειονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Πιστεύω το ΟΑΚΑ δεν γεμίζει ούτε με την Εθνική. Είναι ένα καταπληκτικό Στάδιο γι’ αυτό που δημιουργήθηκε, αλλά όχι για να νιώσεις ότι υπάρχει ένας 12ος παίκτης όπως νιώθει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟ στη Λεωφόρο και ο ΠΑΟΚ στη Τούμπα.

Εδώ οι παίκτες δεν νιώθουν τη θέρμη των οπαδών. Κι ακόμη πιο δύσκολο είναι για τον κόσμο που βρίσκονται σε μία θέση μακριά και δεν μπορούν να δώσουν αυτό που θέλουν στους παίκτες. Η ΑΕΚ θέλει το δικό της γήπεδο όσο πιο σύντομα γίνεται. Η αλήθεια είναι πως και σε παιχνίδι με 40-50.000 πάλι δεν φαίνεται στο ΟΑΚΑ. Είναι αλήθεια πως όσο περισσότερος κόσμος είναι στο ΟΑΚΑ, τόσο καλύτερο, αλλά είναι δύσκολο στο ΟΑΚΑ να μεταφέρεις τη θέρμη στους παίκτες».

Ιβιτς: «Δεν χάσαμε άδικα»    

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Βλάνταν Ιβιτς, μετά την ήττα (1-0) από την ΑΕΚ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς του ΟΑΚΑ, δήλωσε:

«Είχαμε αρκετά προβλήματα ιδιαίτερα στο ξεκίνημα. Δεν πήραμε πρωτοβουλίες να παίξουμε. Προσπαθήσαμε να παίξουμε. Είχαμε 1-2 φάσεις, αν και δεν είχε πολλές φάσεις ουτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά. Δεν μπορώ να πω πως χάσαμε άδικα. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι. Στόχος είναι να το κερδίσουμε και να κλείσουμε τη σεζόν με νίκη. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Όλες οι ομάδες είναι κουρασμένες. Δεν είναι θέμα κούρασης. Ειχαμε έντονο πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη φέτος.

Πιστεύω ότι θα μπορέσει να διορθωθεί του χρόνου αυτή η εικόνα. Χρειάζεται μεγαλύτερο ρόστερ. Όχι μόνο σε μας, αλλά και στους άλλους. Υπάρχουν έξι παιχνίδια φέτος στα πλέι οφ, του χρόνου δέκα. Το πρόβλημα θα είναι έντονο στο τέλος. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα σε όλες τις ομάδες, τραυματισμοί… Χάσαμε και τον Γλύκο που τραυματίστηκε σοβαρά και είναι κάτι που δεν θέλουμε να συμβεί σε κανέναν. Να αποφεύγουμε αυτά τα πράγματα».

Δεν είναι κάτι που θέλω να γίνεται αυτό στο τέλος με τις διαμαρτυρίες. Δεν ήταν όμορφα πράγματα και πρέπει να το συζητήσουμε κι αυτό. Εχει τελειώσει το παιχνίδι, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα. Χρειάζεται ψυχραιμία».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: