1,5 εκ. Ρώσοι στους δρόμους: Μεγάλη διαδήλωση στη Μόσχα για την Πρωτομαγιά




Περίπου ενάμισι εκατομμύριο Ρώσοι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Μόσχας για την Εργατική Πρωτομαγιά, και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την αστυνομία στη ρωσική πρωτεύουσα.

“Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν για την Πρωτομαγιά”, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Κάτω από έναν ηλιόλουστο ουρανό, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην Κόκκινη Πλατεία, υψώνοντας σημαίες και μπαλόνια κάτω από τα τείχη του Κρεμλίνου. Το 2016 και το 2015, μόνο 100.000 άνθρωποι είχαν μετάσχει σε αυτή τη μεγάλη πορεία της Μόσχας, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.

“Για μένα, αυτή είναι μια αιώνια γιορτή”, δήλωσε στο AFP ο Βλαντίμιρ Νικολάγεβιτς, πρώην διοικητής του ρωσικού στρατού που πήγε ένστολος να μετάσχει στην πορεία.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν κομμουνιστικές σημαίες και πορτρέτα του Λένιν, υπό τον ήχο μπάντας. Άλλοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως ο Βλάντισλαβ Ριαζάντσεφ, ένας εκ των ηγετών του κινήματος “Μπλοκ της αριστεράς”. “Είμαστε κατά του (προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, αλλά όχι εναντίον του ως ατόμου”, είπε στο AFP.

Συνολικά, περίπου 2,6 εκατομμύρια Ρώσοι διαδήλωσαν γι αυτή την παγκόσμια ημέρα των εργατών, που είναι αργία στη Ρωσία, σύμφωνα με τις αρχές.

01/05/2017 19:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: