Το πρώτο αβοκάντο bar στον κόσμο άνοιξε στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης




Οι λάτρεις του αβοκάντο, του τροπικού φρούτου που θεωρείται θρεπτική – βόμβα και ταιριάζει σε πολλές συνταγές αυξάνονται συνεχώς. Στο Instagram οι συνταγές και τα άρθρα για τις ευεργετικές του ιδιότητες συνοδευόμενες από εντυπωσιακές φωτογραφίες είναι τόσες πολλές που κατέχει πλέον τον τίτλο του πιο φωτογραφημένου φρούτου της εποχής.

Το πρώτο γρήγορης εξυπηρέτησης εστιατόριο – bar στον κόσμο αφιερωμένο αποκλειστικά στο φωτογενές πράσινο φρούτο λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Το εστιατόριο Avocaderia σερβίρει υγιεινά πρωινά και μεσημεριανά πιάτα με βασικό συστατικό το αβοκάντο. Εκτός από μία μεγάλη ποικιλία τοστ με αβοκάντο, τα λεγόμενα avo -toasts (όπως τοστ με παντζάρι και αβοκάντο) σερβίρει σαλάτες, smoothies και φυσικά γουακαμόλε, τη σάλτσα με βάση το αβοκάντο.

Η ιδέα για τη δημιουργία του εστιατορίου ανήκει σε τρεις φίλους από την Ιταλία, ένας από τους οποίους έζησε στην πατρίδα του αβοκάντο, το Μεξικό. Εμπνευσμένοι από τη χρήση του αβοκάντο στη μεξικανική κουζίνα θέλησαν να κάνουν το υγιεινό superfood γνωστό στον κόσμο και μάλιστα σε αμέτρητες εκδοχές του.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: