«Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι όμηρος»… Με αφορμή την επίθεση εναντίον της Μπορούσια




Κανένα θέμα οσον αφορά στην σημερινή διεξαγωγή του πρώτου προημιτελικού του Champions league με την Ντόρτμουντ, δεν έχουν οι διοικούντες την Μονακό. Λίγες ώρες μετά την δολοφονική επίθεση με τρεις εκρήξεις που είχαν ως στόχο το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της γερμανικής ομάδας στο «Iduna Park», ο αντιπρόεδρος των Μονεγάσκων, Βαντίμ Βασίλιεφ, έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα:
«Ασφαλώς και θα γίνει ο αγώνας.

Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι όμηρος. Η UEFA, η Μπρούσια Ντόρτμουντ κι εμείς, βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή. Θα συνοδεύσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και θα τους στηρίξουμε, προκειμένου να ξεπεράσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την κατάσταση. Το ποδόσφαιρο είναι πιό δυνατό από τέτοιες απεχθείς ενέργειες. Ο αγώνας θα γίνει κανονικά το απόγευμα».
Βάτσκε:”Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία”

Ενωμένη και δυνατή, όσο ποτέ, είναι η «οικογένεια» της Ντόρτμουντ, όπως προβκύπτει διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου του γερμανικού συλλόγου. «Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία», δήλωσε με νόημα ο Χανς Γιόακιμ Βάτσκε, λίγες ώρες μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν της ομάδας καθ΄οδόν για το «Iduna Park», όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός του Champions League με αντίπαλο την Μονακό.

Ο Γερμανός παράγοντας, επισκέφθηκε πριν από λίγο τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο στα αποδυτήρια, πριν βγουν για το καθιερωμένο «χαλάρωμα» ενόψει του αγώνα με τους Γάλλους, που μετατέθηκε γι΄απόψε (19:45). Και αμέσως μετά έσπευσε να μοιρασθεί τα συναισθήματα όλων μέσω Twitter…

«Το μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε είναι πως δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία. Η οικογένεια της Ντόρτμουντ ήταν ανέκαθεν δυνατή και αντιμετώπισε πολλές δύσκολες καταστάσεις. Ισως αυτή, να είναι η πιό δύσκολη απ΄όλες όσες συνέβησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε ενωμένοι και δυνατοί».

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη χθεσινή επίθεση, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.
«Χθες το βράδυ η καγκελάριος, όπως και ο κόσμος στο Ντόρτμουντ, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι παντού στον κόσμο, συγκλονίσθηκε από την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας BVB», δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Είναι ανακουφιστικό το γεγονός ότι οι συνέπειες δεν ήταν χειρότερες», πρόσθεσε επαινώντας οπαδούς της Ντόρτμουντ που φιλοξένησαν οπαδούς της Μονακό, μετά την αναβολή για σήμερα το βράδυ του αγώνα των δύο ομάδων στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε πως οι ερευνητές κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: