Το En Lefko Film Festival κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στις 26 Απριλίου




Aπό τη Σιένα Μίλερ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον μέχρι τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, και από τη νορβηγική ηλεκτρονική μουσική σκηνή ως τις σημαντικότερες στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέτος η άνοιξη μας επιφυλάσσει ένα νέο, πλούσιο κινηματογραφικό ραντεβού στην καρδιά της Αθήνας, καθώς η Frontstage SA και ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko 87,7 διοργανώνουν το 1ο En Lefko Film Festival.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, με το σύνολο των προβολών του να φιλοξενούνται στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Δαναός, αλλά και σε απροσδόκητες γωνιές της πόλης, με site-specific δράσεις. Στόχος του, όπως ανέφεραν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Σάκης Τσιτομενέας και η ομάδα του Φεστιβάλ, είναι να «εγκαινιάσει μία νέα, ανοιξιάτικη κινηματογραφική γιορτή, με σκοπό να ξεπεράσει τους περιορισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, να μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας».

«Το En Lefko Film Festival δεν είναι ένα ακόμα φεστιβάλ. Περισσότερο είναι μία πλατφόρμα, που έρχεται να συνδεθεί με την πόλη της Αθήνας και τους ανθρώπους της», δήλωσε ο Σ. Τσιτομενέας για την πρώτη διοργάνωση που εντάσσει στον προγραμματισμό της ανεξερεύνητα κινηματογραφικά διαμάντια της τρέχουσας παραγωγής, αστικές ιστορίες καλλιτεχνικής δημιουργίας, τηλεοπτικές σειρές-έκπληξη, καθώς και ανοιξιάτικα δρώμενα και διαδραστικές βιωματικές δραστηριότητες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: